Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   19 Ocak 2013 - 23:59

Rehine krizi, kritik Çin konuşmasını vurdu

Büyüt
Küçült
Rehine krizi, kritik Çin konuşmasını
Başbakanlık koltuğuna 26 Aralıkta oturan Şinzo Abe, ilk yurtdışı ziyaretini Güney Asya ülkelerine yapmıştı. Bu ziyaret kapsamında Çinin artan askeri gücüne dikkat çekmeyi hedefleyen Abe, Tokyonun Güney Asyadaki duruşunu anlatan kritik bir konuşma da yapacaktı. Ancak Cezayirde yaşanan baskın ve sonrasında yapılan askeri müdahale ile yaşanan gelişmeler, Abenin ziyaretini yarıda keserek Tokyoya geri dönmesine neden oldu.

Milliyetçi bir isim olarak bilinen Japon Başbakan, bu kritik konuşmayı Endonezyada yapmayı planlıyordu. Abenin yapmayı planladığı konuşma metninde Japonyanın milli çıkarlarının, denizlerin açık, özgür ve barışçıl olmasına bağlı olduğunu belirten ifadeler yer alıyor. ABD ile ilişkilere de değinen Şinzo Abe, ABD dikkatini Pasifik ve Hint Okyanusunun birleştiği bu bölgeye kaydırıyor. Böylesi bir dönemde ABD-Japonya ittifakı, her zamankinden daha da önemli. diye belirtiyor. Konuşmada ayrıca geleceğin inşası adına, aralarında düşünce özgürlüğünün korunması ve denizlerin hukuk çerçevesinde yönetilmesi gibi konuların yer aldığı beş prensipten de bahsediliyor.

Cezayirde silahlı bir grup, Fransanın Maliye yönelik yaptığı askeri operasyonlarını durdurması talebiyle bir doğalgaz tesisini basarak, aralarında Japon ve İngilizlerin de bulunduğu 41 yabancıyı rehin almıştı.

Çin ve Japonya arasında Doğu Çin Denizinde yer alan takımadalar nedeniyle gerginlik yaşanıyor. Çin, Tokyonun kontrolünde olan ve Japonya tarafından geçen Ekim ayında kamulaştırılan Senkaku Adaları üzerinde hak iddia ederken, Japonya herhangi bir egemenlik sorunu olmadığını savunuyor.
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024