Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : EĞİTİM
Haberin Tarihi :   24 Mart 2022 - 16:15

Harran Üniversitesinde Urfalı Rektör Yardımcısı sebepsiz görevden alındı

Büyüt
Küçült
Harran Üniversitesinde Urfalı Rektör Yardımcısı sebepsiz görevden
Şanlıurfa Harran Üniversitesinde bir Urfalıya daha görevden el çektirildi. Neden görevden alındığı merak ediliyor.

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör’ün “istifa et” baskısına gerekçesini bilmeden istifa etmeyeceğini belirtmesi üzerine, sebepsiz olarak Rektör tarafından görevinden alındı.

“Harran Üniversitesinde Urfalı bürokrat kıyımı mı yapılıyor” düşüncesinin akıllara geldiği şu sıralarda, Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun göreve başladığı zaman göreve gelen diğer Urfalı Bürokratlara da görevden el çektirildiği gibi, yine Rektör Çelik tarafından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Baş Hekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek’i de 2 defa Baş Hekimlik görevinden almış ancak, STK’ların baskısı üzerine geri adım atarak yeniden görevine iade etmişti.

 

Rektör Çelik’e çağrı

 

Bazı Urfalı vatandaşlar, Rektör Çelik’e çağrıda bulunarak, “Rektör Bey, Urfa’nın Üniversitesinde hiçbir Urfalı görev yapmasın mı? Dürüst, çalışkan, görevinin hakkını veren Urfalı Bürokratları neden görevden uzaklaştırıyorsunuz? Varsa bir sebebi açıklayınız. Görevini aksatmayan, hemde memleket sevdalısı ve Şanlıurfa’nın tanınmış ailesinin bir ferdi olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nu neden istifaya zorladınız, geçerli bir gerekçeniz olmayınca istifa etmedi. İstifa etmeyince siz görevden aldınız. Unutmayın ki onlar Urfalı, ev sahibi, kalıcı. Misafir olan, gidici olan sizsiniz” dediler.

Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere YÖK, Milletvekilleri ve ilgili yetkililerin bu konuya eğilmelerini istediklerini belirten Urfalı vatandaşlar, “Görevden alınan 3’üncü Urfalı Rektör Yardımcısı. Bundan önce Seyit Ahmet Oymak, sonra Esra Siverekli ve şimdide Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu. Bu duruma artık dur demenin zamanı gelmedi mi? Bu 3 Urfalının hepsimi suçlu. Artık Urfalıların düşünmesi gereken bir şeylerin zamanı geldi de geçiyor bile” dediler.

Urfa’nın Kurtuluş Savaşında büyük emekleri olan 12'lerden Güllü Ailesinin bireylerinden biri olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu evli, 3 çocuk babasıdır.

Başarılı akademik geçmişi var

Bilindiği gibi; Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi olan Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 2020 yılı Nisan ayında Genel Sekreterlik görevinden Rektör Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Başarılı bir akademik geçmişi olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı, Fizik Elektromanyetizma, Atom, Molekül ve Lazer Fiziği, Matematiksel Fizik alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan bir akademisyendir.

 

Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcılığı görevine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. md. gereği atanmıştı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024