Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : EKONOMİ
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2022 - 04:35

ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA İHRACAT FIRSATLARI ANLATILDI

Büyüt
Küçült
ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA İHRACAT FIRSATLARI
Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya İhracat Fırsatları ve Devlet Teşvikleri konulu konferans Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Hilton Garden Inn Hotel’de Uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK ve ŞUTSO işbirliğinde AB Türkiye Delegasyonu desteğiyle gerçekleştirilen program, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın mevcut ticaret potansiyelinin yaklaşık 1 trilyon dolar olduğuna ve ülke olarak şuan için sadece 15 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip olunduğuna değinen Başkan Peltek, “Gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar neticesinde, mevcut hacmimizi yüzde 25 oranına çeksek yaklaşık 250 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşabiliriz. Düşünüyoruz neden olmasın. Hammadde bizde, üretim bizde, mesafe olarak çok yakınız. Karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarıyla ayrıca, hükümetimizin sunduğu önemli teşvikler neticesinde pazar hacmimizi daha da arttırmış olacağız.”dedi.

 

Başkan İ.Halil Peltek’in açılış konuşmasının ardından, Türkiye – Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil Libya Pazarındaki Gelişmeler ve İş Fırsatları, Türkiye – Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar Irak Pazarındaki Gelişmeler ve İş Fırsatları, Türkiye – Suriye İş Konseyi Başkanı İbrahim Fuat Özçörekçi Suriye Pazarındaki Gelişmeler ve İş fırsatları, GAİB Genel Sekreter Yardımcısı Serdar H. Aydoğan İhracatta Devlet Teşvikleri, Albaraka Türk Bankası Bölge Müdürü Ali Güneri Alternatif Finansman Modelleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

 

ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Baydar, Meclis Üyesi İ.Halil Şaz ve Mustafa Mente’nin de katılımıyla gerçekleştirilen konferans, sunumların akabinde düzenlenen Networking Kokteylinin ardından sona erdi.

 

12 Şubat 2022 Saat 10’da Şanlıurfa Hilton Garden Inn Hotel’de "Ortadoğu ve Kuzey Afrika Pazarları İçin Ortaklıklar” toplantısı da düzenlenecek.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024