Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   03 Haziran 2023 - 03:55

Çelik "Hasan Damar da Göçtü Bu Alemden"

Büyüt
Küçült
Çelik Hasan Damar da Göçtü Bu
İbrahim Halil Çelik "Başta kederli ailesine, Milli Görüşün yılmaz dava erlerine ve onu seven yurtiçi ve yurtdışı camiamıza yüce Rabbimden sabırlar diliyorum."

Allah rahmet eylesin. 

Mekanı cennet olsun. 

       Hasan Damar ; kürsülerin kükreyen cerbezeli bir Dava Hatibi idi. O , her  toplantıda Milli Görüşün yüksek tınlı bir sesi olurdu.  Öyle ki volumu asla düşmezdi onun konuşmasında. . 

     Milli Görüş Kürsüleri Onunla , Şevki  Yılmaz hoca arasında gelip / giderdi. Toplantıların aranan hatibi , serapa heyecan ve pür dava kokan ifadelerle yürekleri titreten Hasan Damar’dı. Bu hiç bir dev inkıtaya uğramadı.   

     Ben, Urfa Belediye Başkanı iken,  Onu ilk kez  1984 yılı Aralık ayında Hanovver’de Milli Görüş camiinde konuşurken dinledim. 

     Bu etten yoksun , sade sinir,  atletik vücutlu  böyle heyecan yüklü  konuşan zat kimdir demiştim kendi içimden?. Söylediler bu Hasan Damar imiş meğer . İnsanlara damardan davayı zerk ediyordu dilindeki o büyülü kelimelerle. Rahmetli Hüseyin Işık, Mehmet Oğuz ve Hasan Damar;  Hanovver’de en etkin Milli Görüş erleri idiler. Hanovver’deki Urfalı dostlarım Salih  Çetinkaya, Salih İnce  ve Şükrü Fidan’la o günden bu güne  Hasan Damar’la dostluğumuz devam etti. 

      Bugün  onun vefat haberini Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün’ün mesajından  öğrendim. Çok üzüldüm bu acı habere. İyi İnsanlar iyi atlara binip gidiyorlar o dönülmez baki diyarlara. Ben dünü hatırladım birden. Ne günlerdi o günler ?

       Haymana cezaevinde  haksız olarak 163’ten yatarken Hasan Damar ,   TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon üyesi olarak onu ve yine haksız olarak 142 den yatan Fikret Başkaya’yı ziyaret etmiştik Abdüllatif Şener ile.  

       Cezasını çektikten sonra Hasan Damar o  cezaevi günlerini : “ DGM Caddesi Zulüm Sokağı No: 163 “ diye kitaplaştırdı. Okunması gereken bir kitaptır bence. Artık o günler geride kaldı bu günün Türkiye’sinde. 

       Hasan Damar ve onun nesli bir bir ayrılıyor bu dünya sahnesinden. Onların yerine yeni nesiller yetiştiremedik . Dünya , azimli olanları yad eder. O, azim sahibi ve bir iddianın peşinde koşanlardandı.  Bizim davamızın  hayata hakim olması için o  güzel insanlara  dünden daha fazla ihtiyacımız var bugün . Bu fani dünya  biçilmiş bir ömürle mukayyeddir. Faniler, bekaya  gider,  ve onlardan geriye kalan da bıraktıkları   baki eserleridir. Çok arayacağız böyle yiğit hatipleri çok. 

       Avrupa’nın her santimetre karesinde onun sesinin yankısı vardır. O , Erbakan Hocanın iyi fedailerindendi. Oğuzhan Asiltürk’ün iyi dostu idi Hasan Damar. Onun sevdikleri çoktan gitmişlerdi önden o dönülmez baki yurda. Şimdi o da bugün kavuşacak o sevdiklerine orada. Selam olsun tüm önden gidenlere. Bir gün bizde geleceğiz asli vatanımıza. Ölüm her canlı için mukadderdir. ‘ Ölüm güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber’. Ölüm ; ağızların tadını kaçıran inkar edilmez gerçek. Her ölüm erkendir. Hasan Damar seksen yılını aşan koca bir çınar idi. Bugün o da göçtü öte aleme. 

      Başta kederli ailesine, Milli Görüşün yılmaz dava erlerine ve onu seven  yurtiçi ve yurtdışı camiamıza yüce Rabbimden sabırlar diliyorum. 

       İnna Lilahi ve İnna İleyhi Raciün. 

 

              İbrahim Halil ÇELİK 

             Dava ve Gönül Dostu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024