Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2013 - 14:23

Kara kıtanın gülen yüzleri bu sergide

Büyüt
Küçült
Kara kıtanın gülen yüzleri bu

Yönetmen Seyid Çolak, ilk kişisel fotoğraf sergisini açtı. Afrika ülkelerini gezen Çolak, açlığın had safhaya vardığı Afrika ülkelerinde gülen yüzleri buldu ve fotoğrafladı. Çolak, çektiği fotoğrafları “Benim Afrika’m” adlı fotoğraf sergisinde sanatseverlere sundu.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Çektiği kısa filmlerle adından sıkça söz ettiren yönetmen Seyid Çolak, bu kez gülen yüzleri fotoğraf makinesinin kadrajına aldı. Açlıktan insanların öldüğü Afrika ülkelerini gezen Çolak, çektiği fotoğraflardan 43 tanesini açtığı kişisel sergiyle fotoğraf meraklılarına sundu. Halkalı Kültür Merkezi’nde açılan “Benim Afrika’m” fotoğraf sergisinde 43 fotoğraf sergilendi. Açılaşa çok sayıda davetli katılırken sergideki fotoğraflar da satışa sunuldu. Sergi 15 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Mali, Etiyopya, Eritre, Kenya, Burkine Faso gibi Afrika ülkelerini gezen Çolak, yoksulluğun, trajedinin, mutluluğun ve kara ağıtların bir arada yaşandığı ‘kara kıta’daki gülen yüzleri çekti. Her fotoğrafın ayrı bir hikayesi bulunuyor. Mesela; kapının arasından bakan 3 çocuk gözünün yer aldığı fotoğraf, Mali’de çekilmiş. Kurban kesimi esnasında, Mali polisinin kovaladığı hatta copla dövdüğü çocuklar, bir kapının arasından bakarken Çolak’ın kadrajına yakalanmışlar. Sergide Afrika’nın doğal güzellikleri de farklı bir bakış açısıyla ziyaretçilere sunuluyor. Fotoğraflarda çoğunlukla gülümseyen çocuk yüzleri dikkat çekiyor. Ayrıca fotoğraflar, Afrika’nın sosyal yaşamıyla ilgili ip uçları veriyor.


 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024