Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
26.04.2024
Şanlıurfa / 17°C

30 Mart 2023 - 03:17
Asra yemin olsun ki, bütün İnsanlar zarar içindedir.
"Asra yemin olsun ki, bütün İnsanlar zarar içindedir. İman edenler, Salih amel işleyenler , Hakk'ı ve Sabrı tavsiye edenler müstesnadır."(Asr Suresi Meali)
Asra yemin olsun ki, bütün İnsanlar zarar içindedir.

7.Gün; Selamun Aleyküm 

"Asra yemin olsun ki, bütün Ä°nsanlar zarar içindedir. Ä°man edenler, Salih amel iÅŸleyenler , Hakk'ı  ve Sabrı tavsiye edenler müstesnadır."(Asr Suresi Meali)

Rasûlullah sav ÅŸöyle buyurdu: “Her kim (yolculuk gibi bir) ruhsat veya hastalık bulunmaksızın Ramazan'dan bir günün orucunu yerse, bütün bir ömür oruç tutsa da onu ödemiÅŸ olmaz."

(Ebu Dâvud. Savm 38)

Cenab-ı Hakk zarardan kurtulma niyetinde olabilmeyi cümlemize nasip etsin. Hakk'ı tavsiye eden mümin olabilmek için önce Hakkı öÄŸrenmek gerek. Bu da ancak Kur'an ve sünneti ÅŸerifi öÄŸrenmek ile mümkün. Kur'ani bir hayat ise Zaten Sabrı gerektirir. Çünkü ardından Åžeytan ve ÅžeytanlaÅŸmış insanlar seni hedef alırlar ki Hakk Işığını söndürebilmek için.Ä°ÅŸte sabredersin o zaman. Sabredersen kazanırsın o zaman. Ki Allah cc Sabredenlerle beraberdir. Ä°çinde bulunduÄŸumuz her müsibete karşı da sabır ve tedbirle mücadele etmeliyiz. 

Rabbim muhafaza buyursun. KardeÅŸlik ruhu ile hareket ise herÅŸeyden üstündür…

Amin Amin Amin

Nasihat; Affedici olursanız herkes sizi sever,Allah’da cc sever. Affedin... 

Selam, Ä°stikamet ve dua ile...



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.