Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı
29.04.2024
Şanlıurfa / 17°C

06 Nisan 2024 - 22:45
AFET GÖNÜLLÜSÜ OLABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?
ŞANLIURFALI HEMŞEHRİLERİMİZİN DİKKATİNE ! MAHALLENİZDE ve İLÇENİZDE AFET GÖNÜLLÜSÜ OLABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? AFAD LA ORTAK PROTOKOLLE YAPILAN EĞİTİMLERE ÜCRETSİZ KATILABİLİRSİNİZ.
AFET GÖNÜLLÜSÜ OLABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Şanlıurfa' da 2. Dönem Ücretsiz Mahalle Afet Gönüllüsü (Mag) Çevrimiçi Eğitimleri 15 Nisan'da başlıyor.

15 Nisan - MAG ve Gönüllülük / Temel Afet Bilinci / Hafif Arama Kurtarma Temel Bilgiler

17 Nisan - Temel Yangın Teorik

19 Nisan - İlkyardım Teorik

23 Nisan - Afet Haberleşmesi

25 Nisan - Afet Psikolojisi

Ders Saatleri: ⏰ 20.00 - 23.00 / Google Meet

Pratik eğitim Nisan ayı sonunda Cumartesi ve Pazar iki tam gün olarak İstanbul Magameder’den gelecek eğitimciler tarafından Şanlıurfa AFAD protokoluyla yapılacaktır.)

Eğitim Samsunmagame tarafından çevrimiçi olarak verilecek ve Şanlıurfa’dan temsilcilerle iletişim kurup Şanlıurfamagame whatsapp grubuna alınanlar bu eğitimlere katılabilecektir.

 MAG AME NEDİR ? Magame gönüllülerden oluşan bir sivil toplum kuruluşudur. Tüm eğitim süreci ücretsizdir.

MAG AME "Mahalle Afet Gönüllüleri Projesi" kapsamında 2001 yılından günümüze kadar eğitimler vermekte ve mahallelerde afet gönüllüleri yetiştirmeye devam etmektedir. Genel merkezi İstanbul'da yer alan sivil toplum kuruluşu ilk olarak İstanbul'da 39 ilçenin her mahallesinde yapılandırmasını oluşturmuştur. Son yıllarda ise ülkemizin birçok noktasında yayılarak temsilciliklerini kurmaktadır.

Afet durumunda ilk önce komşularımız, mahalleli ve ilçemizdeki insanlar müdahalede bulunuyor. İlk 72 saat çok önemli ve profesyonel ekiplerin sahaya erişemediği saatlerde Mahalle Afet Gönüllüleri devreye giriyor. Sel, yangın ve deprem gibi afet riski yüksek bölgelerde oluşturulması gereken çok önemli bir yapıdır.

Mahalle Afet Gönüllüsü eğitimi sonrasında ileri seviye eğitimleri almak isteyenler ise Acil Müdahale Ekibi eğitimine katılabiliyor. Eğitim sonrasında ekip halinde AFAD tarafından yapılan sınava girerek akredite oluyor ve operasyonlarda görev alabiliyorlar.

@magamesar

@afadsanliurfa

@sanliurfavaliligi

@sanliurfabuyuksehirbld

@haliliyebld

@karakoprubld

@eyyubiyebelediyesi

Yaşamak ve Yaşatmak İçin!

#şanlıurfa #şanlıurfamagame #magame#şanlıurfamahalleafetgönüllüleri #mahalleafetgönüllüleri



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.