Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Şubat 2013 - 18:55

Alman uzmanlar: Patriotlar sembolik

Büyüt
Küçült
Alman uzmanlar: Patriotlar

Alman Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Werther ise, en kötü senaryo ile ilgili hava sahasının 24 saat izleneceğini vurgularken Bir saldırı halinde ki bunun olasılığı çok az, silah sistemi birkaç saniye içinde harekete geçmeye hazır olur şeklinde konuştu.

 

 Türkiyeyi korumak amacıyla Almanya tarafından sağlanan Patriot füze bataryalarının 21 Ocakta İskenderuna ulaşması öncesi, Alman uzmanlar NATOnun füzelerinin sadece birkaç kenti koruyabileceği için konuşlanmanın büyük ölçüde sembolik olacağını düşünüyor. Buna karşın, Suriyenin Türkiyenin hava sahasına savaş uçakları veya orta menzilli füzelerin girmesi halinde Türkiyenin savunmaları yetersiz kalacağı için Patriotların Türk hava savunma sistemlerini güçlendirebileceği de vurgulanıyor.
ABD, Almanya ve Hollanda tarafından sağlanması kararlaştırılan Patriot füzelerinin Diyarbakır veya Batman gibi kentleri korumayacağına dikkat çekiliyor.

Deutsche Welle ile bir mülakat yapan Alman Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Markus Werther, Alman Patriot bataryalarının yerinin NATO çerçevesinde yapıldığını belirterek Ortaklarımız, Hollanda, ABD ve Türkiye ile birlikte Almanya Kahramanmaraşa gitmeye karar verdi dedi.

Hamburg Üniversitesi Barış Araştırma ve Güvenlik Politikası Enstitüsü Bilim Direktörü Michael Brzoska ise, 68 kilometrelik bir mevzili olan füzeler sadece ülkenin güneyindeki birkaç kentini koruyabilecek dedi.
Füze savunmasını büyük ölçüde sembolik bir eylem olarak gördüğünü ortaya koyan Brzoska Füzelerin teorik olarak Suriyeden kaynaklanan saldırılara karşı sağlayabileceği koruma, küçük bölgelerle sınırlı şeklinde konuştu.

Brzoska, büyük nüfus merkezlerinin koruma bölgesi dışında kaldığını ancak mevcut kaynaklarla daha geniş bir koruma sağlanmasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

DWelle haberinde füzelerin konuşlanacağı yerlere dikkat çekilerek Kahramanmaraş ve Adananın sınıra 100er kilometre uzaklığında olduğu vurgulanırken Eğer bir ABD füzesi, Gaziantepten atılırsa Türkiyenin güneyindeki komşusuna zar zor ulaşır yorumunu yaptı.

Buna karşın, füzelerin Türkiyenin hava savunmasını güçlendirebileceği vurgulanan haberde Brzoskanın Pek ihtimal bulunmasa da, Suriye uçakları veya orta menzilli füzeleriyle Türk hava sahasına girmeye çalışırsa, Türk hava gücü bunu tek başına engelleyecek durumda pek olmaz sözlerine de dikkat çekildi.
DWelle, Özellikle orta menzilli füzeler, Türk sistemlerini bastırır dedikten sonra Suriye ordusunun elinde hem orta menzilli füzeler hem de kimyasal silahlar  bulunduğunu vurguladı.

En kötü senaryoda Patriot füzelerinin, yaklaşan füze, uçak veya insansız hava araçlarına aniden yanıt verebileceği de belirtilirken Yarbay Werther, hava sahasının 24 saat izleneceğini vurguladı ve Bir saldırı halinde ki bunun olasılığı çok az, silah sistemi, birkaç saniye içinde harekete geçmeye hazır olur şeklinde konuştu.

ANKA



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024