Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : POLİTİKA
Haberin Tarihi :   24 Eylül 2022 - 18:20

“Bu sadece yasal bir zorunluluk değil aynı zamanda vicdani bir sorumluluktur.”

Büyüt
Küçült
“Bu sadece yasal bir zorunluluk değil aynı zamanda vicdani bir
Deva Partisi Ş.Urfa İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz son günlerde gündemden düşmeyen Ş.Urfa’daki yolsuzluk iddialarına dair yaptığı açıklama ile savcılara görevlerini yapma çağrısında bulundu

 İl Başkanı Tüysüz savcılara görevlerini yapmayı emreden Ceza Usul Yasasının 160. Maddesine atıfta bulunarak yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Bir Suçun İşlendiğini Öğrenen Cumhuriyet Savcısının Görevi

CMK Madde 160

(1) Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar.

Evet bugün usul yasasının savcılara görevlerini hatırlatan maddesi ile başlamak istiyoruz. Günlerdir yerel basında ve sosyal medyada dolaşan,bir eski meclis üyesinin gündeme getirdiği ihalelere ilişkin ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, rüşvet, kamu zararına neden olma suçlarını çağrıştıran çok ciddi iddialar yönünden objektif ve etkin bir soruşturma ile yasadaki tabirle “bu hali öğrenir öğrenmez yani derhal” yapılmalı sorumlular ortaya çıkarılmalıdır. Faile göre değil fiile göre hareket edilmelidir, yani faili kim olursa olsun ortada bir suç olup olmadığı araştırılmalı gereği yapılmalıdır. Bu sadece yasal bir zorunluluk değil aynı zamanda vicdani bir sorumluluktur.Evet soruyoruz, bugün değilse daha ne zaman? Daha ne olması gerekiyor?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024