Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   04 Eylül 2022 - 11:43

AİLE BAKANLIĞI’NDA EK DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÇALIŞANLARIN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Büyüt
Küçült
AİLE BAKANLIĞI’NDA EK DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÇALIŞANLARIN SORUNLARI MECLİS
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile milletvekili arkadaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ek ders ücreti karşılığında çalışan emekçilerin sorunlarıyla ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ile milletvekili arkadaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Ek Ders Genelgesi kapsamında istihdam edilen meslek elemanlarının yaşamış oldukları sorunların tespit edilmesi ve bu sorunlara yönelik çözüm yollarının belirlenebilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Tanal ve CHP’li milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan önergenin gerekçesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Ek Ders Genelgesi kapsamında sosyolog, öğretmen, sosyal çalışmacı, psikolog, hemşire, büro memuru vb. meslek gruplarından personel istihdam edildiği belirtildi. Bahsi geçen personellerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın taşradaki tüm birimlerinde görev aldığının hatırlatıldığı gerekçede, Ek Ders Genelgesi kapsamında görev yapan emekçilerin, Bakanlık bünyesindeki kadrolu çalışanlarla aynı işleri icra ettikleri vurgulanarak, “Ancak ne yazık ki Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar Genelgesi kapsamında çalışan meslek elemanları, maaş, özlük hakları ve belirsiz statü nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır” denildi. KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPIYORLAR AMA…

Öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Ek Ders Genelgesi kapsamında birçok meslek grubundan istihdam edilen personellerin Bakanlık oluru ile göreve başladıklarının aktarıldığı gerekçede, “Bakanlık bünyesinde çalışan kadrolu personeller gibi tam zamanlı çalışmalarına rağmen çalışma statüsünün belirsizliği nedeniyle yıllık izin, analık izni, evlilik izni, süt izni vb. haklardan faydalanamamaktadırlar” ifadelerine yer verildi.

Yine ara tatillerde, resmî tatillerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Ek Ders Genelgesi kapsamında çalışan kişilerin hiçbir ücrete hak kazanamadıklarının dile getirildiği gerekçede, şöyle devam edildi: “Ek Ders Genelgesi kapsamındaki çalışanlar, kadrolu çalışanlarla imza ve görev yetkileri aynı olmasına rağmen yatılı kuruluşlarda zaman zaman personel yetersizliğinden nöbete tutmakta fakat herhangi bir ödeme alamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışan bu meslek elemanlarına verilen kimlik kartlarında ‘resmi işlemlerde kullanılamaz’ ibaresinin yer alması nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında söz konusu kimlikle işlem yapmakta sorun yaşamaktadırlar.” İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM SUNULMALI

Çalışma hakkı ve ödevinin düzenlendiği Anayasanın 49. Maddesinin anımsatıldığı gerekçede, devletin çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışmayı desteklemek ve çalışma barışını

sağlamakla yükümlü olduğunun altı çizildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kadrolu personellerle aynı işi yapan aynı emek ve mesaiyi harcayan Ek Ders Genelgesi kapsamındaki meslek elemanlarının kadrolu personellerin hak kazandıkları maaş ve özlük haklarından mahrum bırakıldığının vurgulandığı gerekçede, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 23. maddesine göre herkesin çalışma, işini özgürce seçme, adil ve elverişli koşullarda çalışma ve işsizliğe karşı korunma hakkı vardır. Herkesin, herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, eşit iş için eşit ücrete hakkı vardır. Çalışan herkesin, kendisi ve ailesi için insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayacak düzeyde, adil ve elverişli ücretlendirilmeye hakkı vardır. Dolayısıyla kadrolu personellerle Ek Ders Genelgesi kapsamında istihdam edilen personeller arasında yaşanan maaş ve özlük hakları ile ilgili farklılıklar, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ve Anayasamızın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir” değerlendirmesi yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Ek Ders Genelgesi kapsamında istihdam edilen birçok meslek grubu üyesi kişilerin maaş ve özlük haklarına ilişkin sorunların tam ve detaylı bir şekilde tespit edilmesi gerektiğinin belirtildiği gerekçede, söz konusu Meclis Araştırması Önergesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Ek Ders Genelgesi kapsamında istihdam edilenlerin sorunlarının araştırılarak çözüm önerilerinin saptanmasının amaçlandığı ifade edildi. Sorunları belirlenen ve söz konusu sorunlara çözüm üretilmesiyle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Ek Ders Genelgesi kapsamında istihdam edilen meslek elemanlarına haksızlıktan uzak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sunulmasının hedeflendiği kaydedildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024