Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   19 Ocak 2013 - 23:58

Tören sürece katkıdır

Büyüt
Küçült
Tören sürece
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Fransada öldürülen 3 PKKlı kadının Diyarbakırdaki gerçekleştirilen cenaze töreninin sakin geçmesini, sürece katkı olarak değerlendirdiğini söyledi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı öncesi açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Atalay, dün hayatını kaybeden gazeteci yazar Mehmet Ali Birandın, Türkiyenin bugünkü demokratik seviyesinde çok payı olduğunu söyledi. Atalay, Birand ileri dostluğum olan bir gazeteydi. Bana göre benim açımdan Birandla ilgili söyleyeceğim söz, Türkiyenin demokratikleşmesi ve sivilleşmesinde çok önemli rolü olan bir gazeteci, Türkiyede tabuların kalkmasında yasakların kalkmasında rolü olmuş, her şeyin daha rahat konuşulmasında rolü olmuş bir gazeteci. ifadelerini kullandı.

Hem Avrupa Birliği müzakere süreci başlarken hem kendisinin yürüttüğü özellikle demokratik açılım sürecinde Biranddan çok destek gördüğünü söyleyen Beşir Atalay, O süreçlerde çok şey paylaştık. Dolayısıyla Türkiyenin bugünkü demokratik seviyesinde Mehmet Ali Birandın çok payı var. Kendisini rahmetle anıyorum. Ailesine, basın camiasına başsağlığı diliyorum. Gerçekten Mehmet Ali Birand bir kayıp, onun için üzülüyorum. diye ekledi.

CENAZE TÖRENİ SÜRECE KATKI OLDU

Fransada öldürülen 3 PKKlı kadının dün Diyarbakırdaki gerçekleştirilen cenazelerine ilişkin değerlendirmesi de sorulan Beşir Atalay, O konuda tabi bugünkü toplumsal atmosferi çok olumlu görüyorum. Yani geçen yılların bunda katkısı var. Türkiyede bu konuda çok şey konuşuldu, konuşulmadık adeta bir şey kalmadı. Herkes artık acıları daha bir derinden duyuyor. Dolayısıyla herkesin bu sürece katkı verme yönündeki çabasını da görüyoruz. Dünkü törenleri bugün üç ilde o törenlerin devamı gelişmeleri de o manada çok olumlu değerlendiriyorum. Bu sürece katkı olarak değerlendiriyorum.
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024