Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : TEKNOLOJİ
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2013 - 17:23

Sosyal ağlara öfke püskürüyoruz ama...

Büyüt
Küçült
Sosyal ağlara öfke püskürüyoruz
Sosyal ağların özel bilgilerimizin bir kısmını ortaya çıkararak üzerimizden para kazanmaya çalışması, ne kadar tepki çekse de aslında yadırganacak bir durum değil.

Instagramın geçtiğimiz hafta gizlilik ilkelerinde yaptığı değişiklikler, kullanıcıları arasında büyük bir öfkeye neden olmuş, kullanıcılar Instagramın kendilerine ihanet ettiğini düşünmüşlerdi. Ancak çoğu Instagram kullanıcısı, tam olarak neye kızdığını bilmiyordu. Dahası aynı kullanıcılar, benzer şartları Facebooka kaydolurken kabul etmişlerdi.

Sadece Instagramda değil, Facebookun gizlilik ilkelerinde bir değişiklik yapıldığında da benzer tepkiler ortaya çıkabiliyor. Ancak Facebookun (ve diğer sosyal ağların), gizliliğimizin belirli bir bölümünü açığa çıkarmadan reklam verenlerin dikkatini çekemeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Reklam verenlerin yokluğu ise Facebookun gelir elde edememesi, dolayısıyla bize hizmet verememesi anlamına geliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse Facebook, Twitter ve Instagramın gelir elde etme amacı, bizi yok sayarak her bilgimizi satmaya çalıştıkları anlamına gelmiyor. Böyle bir şey yapmaları, onlara çok fazla kullanıcıya malolurdu. Ancak şunu bilmemiz gerekiyor: Sosyal devler, bizim can dostumuz değiller. Şimdiye kadar olduğu gibi her zaman olduğu gibi bizi mutlu etmekle para kazanmak arasındaki en iyi dengeyi kurmaya çalışacaklardır.

-chip-

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024