Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2023 - 01:55

Çelik "Fazıl Bir Alim ve Mülayim Bir Siyasetçi Lütfü Doğan da Göçtü Öte Aleme"

Büyüt
Küçült
Çelik Fazıl  Bir Alim ve Mülayim Bir Siyasetçi Lütfü Doğan da Göçtü Öte
İbrahim Halil Çelk "Başta kederli evlatlarına, akrabalarına, ilim talebelerine ve eskimez siyasi yol arkadaşları Milli Görüş Camiasıyla , onu seven tüm gönül dostlarına Yüce Rabbimden sabırlar diliyorum."

Fazıl  Bir Alim ve Mülayim Bir Siyasetçi Lütfü Doğan da Göçtü Öte Aleme

Allah rahmet eylesin.

Mekanı cennet olsun. 

      Lütfü Doğan hocam güzel  bir insan, mülayim bir siyasetçi , fazıl, kerim , gönül dostu ve ilmiyle amil bir alim idi. Onun o güleç yüzüne göğsündeki ilmin ışığı sanki yansıyordu. 

    Onunla uzun yıllar rahmetli Erbakan Hocamızın riyasetinde yol arkadaşlığı yaptık. Milli Görüş Davasının yiğit erlerinden idi. Onunla acı ve tatlı günlerimiz oldu. Yazılacak çok hatıralarımız vardır onunla . Çok üzüldüm bu acı ölüm  haberi karşısında. Ölüm insanların ağızlarını tarını kaçıran acı bir vakadır . Yüreği olan bunu hemen anlar. Gazze’deki acılar üzerine bir acı daha kazındı bugün yüreğimize. 

    Bu acılı günde ‘ alimin ölümü alemin ölümü gibidir, sözüne iltica ederek.  ; doksan üç yıllık dünya sürgününden gerçek aleme  göçüşünü  üzüntü ile öğrendik  Lütfü Doğan  hocamızı sabah erkenden. Filim şeridi gibi geçti onunla  olan dostluğumuz. Gerek mecliste ve gerekse yurtdışında olan nice unutulmayan anılarımız vardı onunla . 

     Daha bundan kısa zaman önce Nedim İlci  beyin davetinde buluşacaktık. Recai Kutan ağabey teşrif etmişlerdi . Diğer davetli tüm dostlar gelmişlerdi. Ancak Lütfü Doğan hocam gelemediler. Telefonda konuştuk. “  Aziz kardeşim kitabın hazır vakıfta gelince alırsınız.” demişti o mülayim yumuşak sesiyle.  

   Hazırladığı kitabı ben almadan o,  ezeli ve ebedi yüce  kitapta yazılan  emre uyarak  yürüdün  öte aleme. Yolun açık gönül insanı , aziz dost , mümin ve muvahhid  güzel hocam. 

      İşte fani dünya bu?  Bir varmış,  bir yokmuş gibi. İnsan fanidir. Ancak bu dünyada baki olan ondan kalan hoş bir sadadır. Lütfü Doğan hocamızdan  artta kalan nice güzel sadâlar vardır bu alemde. Her dostunun üzerinde unutulmaz anıları vardır onun. Siyasetin en civcivli zamanında Meclis kürsüde onun sesi duyulunca;  herkes onu pür dikkat dinlerdi. Onu  huşu içinde Demirel’inden, İnönü’ ye ,  Ecevit ile Türkeş’ine kadar dinlerlerdi. Tüm meclisin  alkışladığı hemen hemen tek adamdı Lütfü Doğan hocam. O , ortamı ağzından akan bal gibi  sözleriyle  tatlıya bağlardı.  O, ateşe dökülen su gibi idi. 

    Dünyamızın kandilleri olan alimlerinin ölümleri yüreğimizi yaralıyor. Onların bıraktığı boşluğu geriye bıraktıkları eserleri ve öğrencileri dolduracaklardır. Bizlerde onlarla teselli olmaya çalışıyoruz. İlmin ışığı onların bıraktığı eserler ve yetiştirdikleri öğrencileriyle aydınlanmaya devam edecektir bizleri . 

      Lütfü Doğan hocamızın sevdikleri başta Erbakan hocamız olmak üzere : Süleyman Arif Emre , Fehim Adak,Oğuzhan Asiltürk,Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Musa Demirci, Zeki Ergezen, Cevat Ayhan, Fehmi Cumalı , Rıza Ulucak, Arif Ersoy, Ali Sezal, Ali Oğuz, Ahmet Remzi Hatip , Hasan Dikici, Ömer Faruk Ekinci, Hüseyin Erdal , Hüseyin Abbas ve Osman Yumakoğlu  gibi  daha nice dostlarına kavuştu bugün . Onlar sevinçte , bizler ise bugün üzüntüdeyiz. Daha nice ilmi toplantılarda buluşacaktık onunla . Ama bu yarım kaldı bu  sohbetlerimiz güzel hocamla. Kabrin nurlarla dolsun.  Bizden önce  giden  tüm dostlara selam söyle. Bu dünya acılarla doldu  o güzel dostlardan  sonra. Filistinli yavrular gömülüyorlar birer birer yüreğimize. Unutmasınlar siyonistler , kanın zaferi;  füze ve bombaların zaferinden  önce olacaktır. Ölüm bir hiçlik değil,   vuslat için bir düğündür. Ölümsüzlük kapısına selam olsun bizden. 

    Başta kederli evlatlarına, akrabalarına, ilim talebelerine  ve  eskimez siyasi  yol arkadaşları Milli Görüş Camiasıyla , onu seven tüm gönül dostlarına Yüce Rabbimden sabırlar diliyorum.

 İnna  lilahi ve inna ileyhi raciün. 

 

              İbrahim Halil ÇELİK 

      Gönüldaşı ve Siyasi Yol Arkadaşı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024