Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2021 - 19:03

Emine Işınsu Hanım da Bir Yıldız gibi kaydı

Büyüt
Küçült
Emine Işınsu Hanım da Bir Yıldız gibi
Urfa’yı : “ Yurdumun Dört Bucağı “ ismiyle kitaplaştırdığı şiirlerinde nakış nakış işleyen ve Urfa Lisesinde yetiştirdiği değerli öğrencileriyle edebiyatımıza şair ve yazarlar kazandıran Halide Nusret ile Aziz Vecihi Paşanın kızı idi Emine Işınsu.

Şiirlerde Urfa denilince ilk akla gelen ve “ Aşk ve Zafer” isimli romanı ile  de kurtuluş destanımızı unutulmaz kelimelerle yeniden destanlaştıran Halide Nusret hanımın ismini Urfa Belediye Başkanıyken Bahçelievler mahallesinde bir caddeye vermiştim. 

    Her 11 Nisan’da ;  Urfa’nın Kurtuluş yıldönümlerinde  okunan şiirleri  onun ruhunu yad eder duru  bize. Ben yıllarca bu şiirlerle Urfa semalarını çınlatım Zafer günümüzü kutlarken. 

      İşte Halide Nusretin kızı Emine Işınsu da: “ Küçük Dünya” isimli romanında  Urfanın mistik dünyasını kuyumcu edasıyla işlemişti. Urfa’ya gönül vermiş soylu bir aile kızı olarak   bizden biri idi Emine Işınsu hanım. 

   Küçük Dünya filme alınırken Halepli Bahçede Şair Sakıbın konağında  çekimleri sırasında yönetmenle epeyce yad etmiştik Emine Işınsu ve  kıymetli annesi Halide Nusret hanımı. 

    Urfa  için : 

“ Taşları cevherdir takasım gelir 

Otunu gül gibi kokasım gelir

Cana yakın cennet kadar bu Urfa “ dediğini söylemiştim yönetmene. 

   Edebiyatımızda “kadın yazarların annesi “ ünvanını kazanan Halide Nusret hanımın biricik kızı Emine Işınsu da annesine kavuşmak için bugün sefere çıktı. Ölümsüzlük aleminde vuslatları muhteşem olacak. Yılların hasreti bitti Emine Işınsu’yun ana özlemi bugün dindi. 

    Dün gece , aziz dostum Mehmet Nuri Şahin’den;  Emine Işınsu hanımın  vefatını duyunca çok hüzünlendim. Sanki benim bir parçam göçtü ahirete. Bu dünya ayrılıklar dünyası. Kimler gitmedi ki aramızdan kimler. bunada alışırız. Her cuma Haci Bayrama ziyarete giden eşime, Emine Işınsu’nun “ Hacı  Bayram” kitabını hediye ettiğim geldi aklıma.

Hem gözü, hemde gönül gözü açık olanlara selam olsun. Bu iki isimi her Urfalının unutmaması gerekir. Vefa duygusu bunu gerektir. 

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Başta kederli ailesine, kıymetli edebiyat dostlarına  ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

İbrahim Halil ÇELİK



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024