Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   14 Ağustos 2023 - 07:35

“Müslümanların birliğimize zarar verebilecek söz ve davranışlardan sakınmaları gerekiyor”

Büyüt
Küçült
“Müslümanların birliğimize zarar verebilecek söz ve davranışlardan sakınmaları
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Müslümanların, saflarını ve söylemlerini birleştirmeleri, İslam birliğini korumaları ve Müslümanların birliğine zarar verebilecek söz ve davranışlardan sakınmaları gerekir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve İrşat Bakanlığı tarafından düzenlenen “İletişim ve Bütünleşme” konferansına katılmak üzere geldiği Mekke’de konferansa ilişkin açıklamalarda bulundu.

İslam dininin güven ve barış dini olduğuna dikkati çeken Başkan Erbaş, “Yüce Allah şöyle buyuruyor; ‘Ey iman edenler! Hep birden barışa (İslam’a) girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin.’ Hz. Peygamber de (s.a.s.) şöyle buyurmuştur; ‘Cemaat, birlik rahmettir, tefrika, ayrılık ise azaptır.’ Bunun için bütün Müslümanların, saflarını ve söylemlerini birleştirmeleri, İslam birliğini korumaları ve Müslümanların birliğine zarar verebilecek söz ve davranışlardan sakınmaları gerekir.” dedi.

Konferansın, Müslümanların birliğine, söz ve saflarının birliğine katkı sağlayacağına inandığını belirten Başkan Erbaş, konferansa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“İslam, şefkat, merhamet, adalet ve müsamaha dinidir”

Hidayet ve huzurun, Kur’an-ı Kerim ve sünnete sımsıkı sarılmakla mümkün olabileceğini ifade eden Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Nitekim Allah Resulü (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: ‘Ben size iki şey bıraktım ki, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece sapıtmazsınız.  Allah’ın Kitabı ve Peygamberinin (s.a.s.) sünnetidir.’ İslam, şefkat, merhamet, adalet ve müsamaha dinidir. Ama ne yazık ki bazı Müslümanlar arasında gözyaşı ve kan görmekteyiz. Bilindiği üzere bu üzücü durum, sahih İslami kaynaklara dayanmayıp nasların yanlış anlaşılmasından veya tahrif edilmesinden kaynaklanmaktadır. Allah’tan hidayet, muvaffakiyet, doğru anlayış ve dosdoğru yolda sebat diliyoruz.”

Başkan Erbaş, konferansın başarılı olması temennisinde bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024