Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   30 Mayıs 2021 - 17:56

Taksim Çamii açılışı dünya basınında

Büyüt
Küçült
Taksim Çamii açılışı dünya
Dünya basınında Taksim Camii manşetleri..

Expressen: ''Yeni cami Erdoğan'ın sembolik zaferi... Gezi Parkı'ndaki kitlesel protestoların 8. yıldönümünde Erdoğan, İstanbul'daki sembol yüklü Taksim Meydanı'nda yeni bir caminin açılışını yaptı. Türkiye uzmanı Paul Levin'e göre, yer seçimi Türkiye cumhurbaşkanının stratejisinin bir parçası olarak kutuplaştırıcı."

 

El Periodico: "Erdoğan, laik İstanbul'un kalbinde bir caminin açılışını yaptı. Taksim, onlarca yıldır laik hareketin simgesel bir noktası ve aynı zamanda mevcut İslamcı hükümete karşı kitlesel protestolara sahne olan bir meydandı."

 

Washington Post: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü,  İstanbul'un Taksim Meydanı'nda, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin sembolü haline gelen "bir Müslüman ibadethanesi inşa etme arzusu"nu yerine getiren yeni bir caminin açılışını yaptı. Camiinin yapıldığı yer; 2013'te hükümetin bitişikteki Gezi Parkı'ndaki inşaat planlarının ateşlediği kitlesel hükümet karşıtı protestoların da yapıldığı meydan..."

 

BBC: "Erdoğan, İstanbul Taksim Meydanı'ndaki tartışmalı caminin açılışını yaptı. Camii, laik Türk cumhuriyetinin sembolü olarak görülen bir kamusal alanın yanında belirgin bir şekilde öne çıkıyor."

 

The Guardian: "Erdoğan, Gezi Parkı protestolarının yıl dönümünde İstanbul'da laik tarihe sahip meydandaki tartışmalı camiyi açtı. Modern şehrin kalbindeki ibadethane, yaklaşık 20 yıldır Atatürk'ün laik mirasını yıkmak için çalışan ve Türkiye'ye kendi damgasını vuran dindar Erdoğan için uzun zamandır bir hayaldi."



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024