Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   19 Şubat 2022 - 11:01

Mobil Aşı Ekipleri Dergah Platformunda

Büyüt
Küçült
Mobil Aşı Ekipleri Dergah
Şanlıurfa'da korona virüsle mücadele kapsamında Türkiye'nin en büyük doğal akvaryumu olan Balıklıgöl ve Üç semavi dinin atası olarak kabul edilen Hz. İbrahim’in doğduğu mağaranın bulunduğu Dergâh platosunda Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün mobil aşı ekipleri tarafından Cuma namazı çıkışı vatandaşlar aşılandı.

Türkiye genelinde hızla uygulanan aşı çalışmaları Şanlıurfa'da da sürdürülüyor. Sağlık merkezlerine çeşitli nedenlerden dolayı gidemeyen vatandaşların aşıları, mobil aşı aracında sağlık ekipleri tarafından uygulanıyor. Vatandaşların aşıya erişimini kolaylaştırmak, daha büyük kitlelere ulaşabilmek amacı ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Balıklıgöl platosunda mobil aşı araçları ile vatandaşlar aşılanıyor.

 

İl Sağlık Müdürlüğü Balıklıgöl mobil Aşı sorumlusu Dr. Menduh AKDAĞ yaptığı açıklamada;

“Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sabit aşı noktalarımızdan biri olan Balıklıgöl’deyiz. Şanlıurfa'da en fazla ziyaretçi yoğunluğunun olduğu mekânların başında burası geliyor, Cuma günü olması sebebiyle kalabalık hayli fazla, Şanlıurfa’nın kalabalık bölgelerine sabit aşı noktalarımızı kurup, burada ambulansımızla duyurularını, çağrılarını yaparak vatandaşlarımızın eksik ve hatırlatma dozlarını sistem üzerinden kontrol ederek yapıyoruz. Vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Balıklıgöl Platosunda kurulan mobil aşı istasyonunda aşı olan Ramazan TUZLU ise aşı olmanın bireysel bir sorumluluk olduğunu belirterek, şunları söyledi,

“Cuma namazına geldim, iki tane aşımı olmuştum şimdi ise üçüncü aşımı olmak istedim. Allah razı olsun üçüncü aşımı yapıyorlar. Allah Can sağlığı versin. Allah Devletimizin eksikliğini vermesin. Hizmeti ayağımıza kadar getirmişler emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

 

Dünyanın sayılı ve Türkiye’nin en büyük doğal akvaryumu özelliğini taşıyan Balıklıgöl'de aşı olan vatandaşlar, hem doğanın güzelliğini seyrediyor hem de

maneviyatı yaşıyor. Vatandaşlar hizmetin ayaklarına kadar geldiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024