Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2024 - 07:51

ŞANLIURFA AİLE DERNEGİNİN SAĞLIKLA İLGİLİ GETİRİLEN SON KANUN TASLAGI HAKKINDA GÖRÜŞÜ

Büyüt
Küçült
ŞANLIURFA AİLE DERNEGİNİN SAĞLIKLA İLGİLİ GETİRİLEN SON KANUN TASLAGI HAKKINDA
10 yıldır aile hekimliğinde degişen 5 yönetmelik; aile hekimliğini hiç geliştirmediği gibi, aksine bu yönetmelikler aile hekimliğini bilimsellikten ve sahadaki gerçeklerden uzaklaştırmıştır. Üstüne üstlük son yönetmelik Danıştay tarafından iptal edilmiş ve bu karar Anayasa Mahkemesi’nde onaylanmıştır.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü; aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları  meslek örgütlerine 5 binin üzerinde dava kaybetmiş durumdadır. Bu durum büyük bir kamu zararının yanında, sistemi tıkayan tüm sorunları da kronikleştirmiştir. Peki 10 yıldır yapılan toplantılar, sunulan raporlara rağmen neden bir ilerleme  olmuyor ve neden bu yönetmelikler bir hukuk faciasına dönüşüyor? Nedeni; ne yazık ki sunulan onlarca rapor, onlarca görüşme yerine aile hekimliğinin bilimsel gerçekleri yerine, uzaktan yakından aile hekimliği ile ilgilisi olmayan, performans ceza yöntemlerini kurgulayan ve tüm halk sağlığı kurumunun kaybedilen davalarının akıl hocası olan bir “hukuk müşaviridir”…

Şimdi bu kadar çarpıcı örnekten sonra soruyoruz!

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bu hukuk müşavirinin kişisel ego geliştirme, şov yapma alanı mıdır? 

Bu hukuk müşavirinin getirdiği tüm ceza maddeleri Danıştay ve Anayasa Mahkemesi’nce hukuksuz bulunmuşken yine yeniden aile hekimliği ile alakasız, sahadan uzak ceza maddeleri meclise getirilmiştir. Bu kişi kaybettirdiği 5 binin üzerinde davanın hesabını, kamu zararın hesabını verecek mi? 

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün görevi aile hekimine ceza üretme cezalandırma makamı mıdır, yoksa aile hekimliğinin kronik sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir makam mıdır? Depremde yara alan yüzlerce aile sağlığı merkezine el atılmamışken; aile hekimine ceza vermeye sevdalı bir kurum, halkın yararını ne kadar düşünüyor olabilir? En ufak bir şikayette soruştuma geçiren aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının yanında; 10 yıldır kurum zararı oluşturan bir hukuk müşaviri! 

Adalet bir gün herkese lazım olacak, unutulmamalı! 

Bizler son ceza taslağını kabul etmiyoruz ve hak yerini buluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. 

ŞANLIURFA AİLE HEKİMLERİ DERNEGİ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024