Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   10 Mayıs 2021 - 20:46

500 YATAKLI DEVLET HASTANESİNDE NELER OLUYOR ?

Büyüt
Küçült
500 YATAKLI DEVLET HASTANESİNDE NELER OLUYOR
Geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (500 Yataklı Devlet Hastanesi) Bilgi İşlem servisinde çalışan 5 erkeğin, işitme engelli bir kadına hastanede sistematik şekilde tecavüz ettiği iddia edilmişti.

Bu iddialar üzerine soruşturma başlatılıp olayda adı geçen 3 personelin de açığa alındığı ve soruşturmanın devam ettiği bilgisi medyaya verilmişti. Fakat ismini vermek istemeyen bir hastane personeli haber sitemizi arayarak çok çarpıcı iddialar da bulundu. Hastane çalışanı hastaya tecavüz edenler hakkında bir işlem yapılmadığını işlerine son verilmeyerek, süresiz izne çıkarıldıklarını iddia etti.

Hastane çalışanı iddialarına şöyle devam etti. Başhekim yardımcısının döner sermayeden para alabilmek için böbrek taşı olmayan hastaları, taş varmış gibi gösterip hastanede yatırdığı, daha sonra herhangi bir operasyon yapmadan taburcu ettiğini ifade etti.

İddialar bununla da kalmıyor, hastanede bilgi işlem personellerinden bazılarının adeta yolsuzluk zinciri kurduğuda iddialar arasında yer alıyor. Bilgi İşlem personellerinden bazılarının herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hastalardan para talep ederek, sosyal güvencesi olan başka bir hastanın bilgileri ile işlem yapıp, ilaç aldıklarını iddia ediyor.

İddialar şu şekilde devam ediyor; Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların Mr (emar) çekilebilmesi için yine para karşılığında sosyal güvencesi olan bir vatandaşın bilgileri üzerine Emar çekildiği, Doktorların yanında görev yapan bazı bilgi işlem personelinin doktorların kaşesini kullanıp, imzasını taklit ederek, anlaştıkları eczane ve medikal firmalarından haksız kazanç elde etmek suretiyle devleti zarara uğrattıkları yönünde iddialarda bulundu. Bir devlet hastanesinde yaşandığı iddia edilen bu yolsuzluk ve tecavüz hadiselerinin araştırılması için, Sn. Valimiz Abdullah Erin tarafından derhal bir müfettiş görevlendirilmesi, varsa yolsuzluk yapanların, Türk yargısına hesap vermesi kamuoyu vicdanını da rahatlatacaktır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024