Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2021 - 00:35

Beyaz Gül Anlamı Nedir?

Büyüt
Küçült
Beyaz Gül Anlamı
Beyaz Gül; saflık, masumiyet ve değer vermeyi ifaden en sevilen gül renklerinden biridir.

Beyaz Gül Anlamı Nedir?

Güller söz konusu olduğunda, her biri çok özel bir anlama sahip olan bir Gökkuşağı mevcuttur. Canlı bir kırmızı veya sarı gül kesinlikle çarpıcı olabilirken, beyaz güllerin özel bir önemi vardır. Bu çiçekler hiç şüphesiz masumiyetin nihai çiçek sembolüdür ve onlarla birlikte, onlara bakan herhangi biri tarafından hissedilmesi zorunlu olan belirli bir huzur ve huzuru taşırlar. Beyaz bir gülün ince güzelliği, onu çok yönlü ve çeşitli durumlar için mükemmel kılan şeydir. Yine de bu çiçeklerde göründüğünden daha fazlası var – büyüleyici oldukları kadar karmaşıklar.

Buket, vazo veya tek her ne şekilde olursa olsun aşkı, cesareti, tutkuyu ve tabiki romantizmi ifade etmenin çiçek dilindeki karşılığı beyaz güldür.

Beyaz Gül; saflık, masumiyet ve değer vermeyi ifaden en sevilen gül renklerinden biridir.

Beyaz gül için Antik kökler

Yüzyıllar boyunca beyaz güller birçok kültürde güçlü bir öneme sahiptir. Çiçek Uzmanlarına göre beyaz gül, Roma döneminde Aşk ve Güzellik Tanrıçası ile ilişkilendirilmiştir . Efsane, Afrodit dikenleri dikene ve hepsini kırmızıya çevirene kadar tüm güllerin beyaz olduğunu söylüyordu. Daha sonra, Viktorya döneminde, talipler , bir kur yapmanın başlangıcını simgelemek istedikleri kişilere beyaz gül demetleri gönderdiler .

Viktorya Dönemi Romantik Beyaz Gül Buketi

Bugün, koridorda beyaz güller taşıyan gelinler göreceksiniz. Bu, Kraliçe Victoria’nın beyaz güllerin bol olduğu 1840’taki düğününde başladı. Bu, yıllar içinde aktarılan bir geleneği başlattı.

Beyaz gül Tarihsel önemi

Beyaz güllerin tarihte, özellikle siyaset ve din açısından büyük önem taşıdığını biliyor muydunuz? The Fountain’a göre, bu çiçekler Hıristiyanlıkta özel bir öneme sahip. Meryem Ana genellikle beyaz gülle bağlantılıdır  aslında, Cennetin Mistik Gülü olarak anılır . Bu şaşırtıcı değil çünkü beyaz renk tipik olarak Hristiyan dininde saflığı, neşeyi, ışığı ve ihtişamı simgeliyor – hepsi Meryem’in erdemleri arasında kabul edilen özellikler.

Bu çiçekler, bazı tarihi olaylardaki rollerinden dolayı sadakat, güven ve gizlilik ile de ilişkilendirilmiştir . Örneğin, beyaz gül, 15. yüzyılda Kral VII.Henry’nin hükümdarlığı sırasında İngiltere’de gerçekleşen Güller Savaş’ında House of York taraftarlarının resmi sembolüydü.

Çavdar Kalesi Müzesi’ne göre orta çağ bahçelerinde, özellikle Meryem Ana ile olan ilişkileri nedeniyle beyaz güller de bol miktarda bulunuyordu . Birçok bahçede, çarpıcı, hoş kokulu görüntüler için yapılmış beyaz ve kırmızı güllerin bir kombinasyonu vardı. Ek olarak, beyaz güllerin arasında konuşmak gizli bir konuşmayı göstermesi gerektiği için bu dönemde de gizlilikle bağlantılıdır.

Beyaz gül anlamı ve önemi

Duygusal değer Kırmızı güller gerçek aşkın en tanınmış sembolü haline gelmeden çok önce , beyaz güller bu önemi taşıyordu. Şimdi, yine de, çok sayıda farklı mesaj ve duyguyu ifade etmek için kullanılıyorlar.

Beyaz gül en geleneksel düğün çiçekleri biridir  ve mantıklı. Bu çiçeklerin saflığı temsil ettiği gerçeği, onları yeni bir romantik ve evlilik bağı için uygun bir çiçek yapar. Yani beyaz gül anlamı evlilik de olabilir.  Ek olarak, beyaz güller genç aşkla ilişkilendirilmiştir ve bu da onları gelin buketi için mükemmel kılar. Beyaz güllerin genellikle bir umut duygusu taşıdığı düşünüldüğünde, evliliğin yanı sıra yeni başlangıçları da sembolize edebilirler .

Hediye verilirken çiçeklerin anlamı değişir; Şeref, hayranlık ve hayranlığın beyaz güllerle bağlantılı olduğunu da belirtmekte fayda var , bu yüzden sık sık ölenlerin anma töreninde görülüyorlar. Beyaz cenaze töreni ve sempati düzenlemeleri , bu çiçekleri genellikle saygı, hatırlama ve ruhsal sevginin görsel bir göstergesi olarak içerecektir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024