Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   23 Temmuz 2023 - 18:12

Çelik "Dostum ve Dava Arkadaşım Öğretmen Zeki Akkaya da Çıktı Dönülmez Sefere"

Büyüt
Küçült
Çelik Dostum ve  Dava  Arkadaşım Öğretmen Zeki Akkaya da  Çıktı Dönülmez
İbrahim Halil ÇELİK "Zeki Akkaya güzel bir insan, iyi bir öğretmen ve de samimi mümin bir arkadaşımız idi. Hatır bilir, insanlara yardım etmek için üstün çaba sarf ederdi. Onun vefat haberini değerli dostum ve Zeki’nin de öğretmenlikten meslektaşı Saffet Saygın hocadan öğrendim "

 İbrahim Halil ÇELİK " Allah rahmet eylesin. 

      Mekanı cennet olsun. 

     Zeki Akkaya güzel bir insan, iyi bir öğretmen ve de samimi mümin bir arkadaşımız idi. Hatır bilir,  insanlara yardım etmek için  üstün çaba sarf ederdi. Onun vefat haberini değerli dostum ve Zeki’nin de  öğretmenlikten  meslektaşı Saffet Saygın hocadan öğrendim . 

   Yaz mevsiminde Türkiyede en serin yerlerden biri de Ankara’dır. Ben;  bu Pazar günü  kavurucu sıcaklığın dorukta olduğu  Ankara’da  Kekilik Pınarındaki evimde Mihail Bulgakov’un Usta ile Margarita isimli ölümsüz romanının   en hararetli bölümünü okurken çalan telefonumu açınca  Saffet Saygın hocanın üzüntülü sesinden öğrendim. İkimizi de hüzünlendiren acı haberi duyunca çok üzüldüm. Bu sene giden gidene  o dönülmez ebedi yolculuğa. Ahmet Doğan, Rıza Nergiz hocaları daha dün sayılacak bir vakitte yolculadık o ebedi aleme. Yolları açık olsun tüm önden giden dostlarımızın. Kabirleri cennet bahçelerinden birer bahçe olsun. Gerçi sırası gelen gidiyor  ama, dostların bu tek tek  dünyaya vedası bizleri hem üzüyor , hemde korkutuyor doğrusu! Bu gidişlerden sıranın yaklaştığını insan  hissediyor esesinde . Ölüm ah , ölüm! İnkar edilemez   müthiş bir gerçek! İnsanları kısa bir sürede olsa da kendine getiriyor. Ama nafile! İnsan yine bildiğinden geri kalmıyor. Dünya dönüyor. İnsan bildiğinden geri kalmıyor. 

   Zeki dost canlısı bir insandı. Onun o müşfik tavırları gerek öğrencilerine  ve gerekse diğer   insanlara olan hareketleri hala gözlerimin önündedir.   Zeki okuyan bir dostum idi.  O, Hayati Baziki ile ta İmam Hatip Lisesinden öğrencilikten arkadaştılar. Hayati Baziki ile Kıbrıs’ta  asker idiler. Onun ilk kalp sorunu askerlikte teşhis edilmişti. Kalbi delik işmiş Zekinin. Hayati onunla birlikte senelerce öğretmenlik yaptı. Yüzlerce öğrenci yetiştirdiler birlikte.  Zeki uzun zaman kalpten rahatsız idi ve çok operasyonlar geçirmişti.  Cuma günü Urfa çok sıcak olunca Malatyaya gitmişti. Çok çekti bu dertten çok Zeki kardeşim . Onunla telefonla dertleşirdik ara sıra. 

    Zeki Akkaya benimle  de gerek Halk Eğitimi Başkanlığımdan ve gerekse siyasi hayatımda dostum olarak  hep yanımda durdu. Onun Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarındaki yaptıklarını unutamam. Tahir Karahan, Hayati Baziki, Ali Kazaz, Mehmet Çini, Ramazan Tatar, Halil Akkaya, Ali Bahçıvan, Salih Beşkardeş, Mahmut Kaya, Mehmet Oymak, Ömer Saatçı ve Mehmet Kayacan ile olan dostluklarımız dilere destan idi. O, adı gibi zeki ve yumuşak bir huya sahip,  kumaşı sağlam bir dosttu. 

   Zeki’nin Urfa’nın gerek ilim  adamları çevrelerinde ve gerekse  öğretmen camiası  içinde   saygın bir yeri vardı. Rahmetli Arap Hoca, Molla Derviş Hoca, Molla Said Hoca, Molla Sabri Hoca,Kıbrıs Tekkesi Halil Hocalar  onu severlerdi.  Zeki onlara marşı çok hürmetkâr idi. Zeki’nin kadim dostluğunun en unutulmaz tarafı ; onun vefalı bir dava adamı oluşu idi. Davasına sadık,  inançlarını hayatına hakim kılmaya çalışan bir insan idi O. Zeki hurafelere pirim vermez idi. Dürüst bir mümin idi. Kur’an ve Hadis aşığı biri idi. Aklını kullanmasını bilirdi. Aklını Vahyin emrine veren zeki insanlardan biri idi Zeki Akkaya. Hissiyattan daha çok fikriyata önem verirdi Zeki. Onunla çok iyi anlaşırdık. 

    O, Urfa’da  Malatya’yı yaşatan cesur bir insan idi. Huyu Malatya’nın kaysısına benzerdi onun. Girdiği ortamda mutlaka fark edilirdi. Kibar konuşur ve  bazen de insanları biri birileriyle fikirde yarıştırır;  onların fikri münakaşalarından zevk alırdı. Onunla gerek Abdülkadir Karahan hocamızın Zeki’in amcası Mahmut Şevket Akkaya’nın kitabının Şanlıurfa Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkması için  çalışırken ve gerekse diğer dost meclislerinde  ne kadar gayretli biri  olduğunu asla unutmam.

Çok üzüldüm Zeki Akkaya’nın vefatına. Urfa’nın sıcağından atalarının diyarı Malatya’ya serinlemek için giden Zeki’nin   tabutu geri  geldi Urfa’nın sıcağına. Ecdat topraklarını ziyaret ettin ve doğduğun topraklara geri geldin. Ruhun şad olsun güzel insan Zeki Akkaya kardeşim. Selam söyle önden giden dostlara. Yolun açık olsun. 

   Muallimler yetiştirdikleri öğrencileriyle iftihar ederler. Ve inanıyorumki Zeki Akkaya yetiştirdikleri öğrencilerinin kalblerinden yaşayacaktır. Dostları hep onu hayırla yad edeceklerdir. 

     Başta kederli ailesine, ilim çevrelerine , onu seven tüm öğrenci  ve  öğretmen arkadaşlarına Yüce Rabbimden sabırlar diliyorum. 

      İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciün.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024