Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   28 Ocak 2021 - 22:01

Çelik "Güzel İnsan:Celal Aşar ‘da Yürüdü Hakka"

Büyüt
Küçült
Çelik Güzel İnsan:Celal Aşar ‘da Yürüdü
İbrahim Halil Çelik "Muhterem Celal Aşar Hocamızın vefat haberini değerli kardeşim Reşit Yardımcı’dan duydum. Çok üzüldüm. Bu acı haber yüreklerimizi yaktı"

Allah  rahmet eylesin. 

Mekanı cennet olsun. 

Celal Aşar Hoca  güzel insan ,  kibarlık numunesi   bir öğretmen idi . O güleç yüzü sakin şimdi duruyor karşımda.!  O konuşunca siz kendinizi güvende hissederdiniz. O kadar yumuşak ve o kadar da  müşfik konuşurdu rahmetli.

Kibarlığı kadar cesareti de kavi bir insandı. Urfa Lisesinin güzide öğretmenlerinden ve  unutulmaz bir şahsiyeti idi. Celal hoca.

Urfa Lisesi Öğretmenleri  arasında  öğrencilerin en   çok sevdiği  öğretmeni  idi. Musiki şinas ve Urfa’nın genetik  özelliklerini ruhunda taşıyan bir insan idi. Vefalı ,  dost canlısı ,  iyilik sever bir insandı. Dostunu satmayan ,  asla kötülük düşünmeyen kibar bir kişi idi Celal Hoca.  O kaotik dönemin  öğretmenleri birer  aydınlık meşalesi idiler.  Ve  o  kadro hala unutulmazlar  Urfa’da.  

Celal Aşar Hoca: 12 Eylül öncesi ve sonrası  dönemde öğrenci ve öğretmenler arasında  birer insanlık örneği idi Urfa maarif camiasında. O devrin  vicdanlı öğretmenlerinin tümünün   öğrencileri için  toplu çarpardı yürekleri  bu anıt  insanların.

Ama bugün  kader birer birer onları alıyor aramızdan. Ben, bu  önden gidenlerin peşinden  yazdıklarımla acaba ruhlarının şad edebilir miyim? Sanmam! Ama , Urfa maarifinin ulu çınarları içinde bir şey yazmamak vebal olur diye  hissiyatımı döküyorum bu satırlara. Ruhları şad olsun bu önden giden  ulu çınarların. Öğretmenler bir toplumun ruh mimarları ve onların aynalarıdır. Yitik bir nesil istemiyorsak bu ulu çınarlarımıza  sahip çıkmalıyız. Onları adlarını  okullarımızın isim levhalarlarında yaşatmalıyız en azından. 

Bu Korona döneminde rahmetli Sabri Sorguç’u ,Abdullah Balak’ı , Akif Döngör ‘ü , Ali Bahçivan’ı,  Ali Kaysı’yı ve Sait Akgün’ü yolladık ölümsüzlük diyarına.   

Bugünde Celal Aşar hocamız ayrıldı aramızdan. Yarın Cuma namazından sonra yolculayacağız onu da   dar -ı Bekaya.

Dostlar:   İyi insanlar,iyi atlara binerek,  iyi diyarlara birer birer gidiyorlar aramızdan.  Birgün bizde gideceğiz mutlaka onların yanlarına. Bu inkar edilemez bir gerçektir. 

Başta kederli ailesine , onu seven tüm öğretmen dostlarına  ve  öğrencilerine, Yüce Allahtan sabırlar diliyorum. Urfa Maarif camiamızın  başı sağolsun.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciün. 

İbrahim Halil ÇELİK 

Öğretmen Meslekdaşı Ve Dostu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024