Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   25 Ağustos 2023 - 15:12

Çelik "Hasan Kürkçüoğlu da Bu Dünyadan Göçtü "

Büyüt
Küçült
Çelik Hasan Kürkçüoğlu da Bu Dünyadan Göçtü
İbrahim Halil Çelik "Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun . Güzel insan idi Hasan Kürkçüoğlu ağabeyimiz. O , Milli Selametten Urfa Bayındırlık İl müdürü ve Urfalı olarak da Koalisyon Hükümetinde Süt Kurumu Genel Müdürü olarak atanan ilk bürokrat göz ağrımızdı"

İbrahim Halil Çelik "Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun . Güzel insan idi Hasan Kürkçüoğlu ağabeyimiz. O , Milli Selametten Urfa Bayındırlık İl müdürü ve  Urfalı olarak da   Koalisyon Hükümetinde Süt Kurumu Genel Müdürü olarak atanan  ilk bürokrat  göz ağrımızdı. O gün bizim için çok büyük bir eylem olmuştu bu atama. Biz gençler olarak o gün daha çok arkadaşlarımızın üst düzey bürokraside  görev almalarını istiyorduk. 

     Hasan Kürkçüoğlu iyi bir mühendis idi. Dindar ve aydın bir zat idi o. Rahmetli Muammer Dolmacı ve  Cevat Ayhan gibi o da  güzel bir isim bıraktı bu bürokratlık aleminde. .  

    Bunca sene geçmiş olmasına rağmen hayırla yad edilir isimleri bu yiğit  insanların. Erbakan Hocanın kadrosu her dem iyilikler ile açılır Anadolu sathında. 

     Hasan Kürkçüoğlu ufku geniş ve bilgisi engin ve teşkilatçı bir kişiliğe sahipti. Genel Müdürlünde çok iyi işler yaptı. Onun Siverek Süt Fabrikasının açılmasında  büyük emeği oldu.  Kurma alınan insanların hepisinde onun emeği vardır.  O,  iyi  bir hemşehrimiz ve dürüst bir dava adamı idi Hasan Kürkçüoğlu . 

     Urfa Milletvekili Abdülkadir Öncel ve Salih Özcan ile araları iyi idi. O zaman dava şuuru her şeyden önce geliyordu. Milli Selamet o zaman Urfa’nın en gözde siyasi kadrolarına sahipti. İl ve ilçe teşkilatları arı gibi çalışıyorlardı tüm yurtta. 

     Onun  Milli Selametten Urfa Belediye Başkan adayımız rahmetli Selim Görgün’ünün   seçim çalışmalarındaki  o üstün çalışma  gayretlerini asla unutmadım. Sabahlara kadar genç kadrolarla çalışırdı. Tekbir, MTTB ve Mefkûreci Öğretmenler olarak harıl harıl çalışıyorduk. Ben o zaman Urfa Halk Eğitimi Başkanı  ve MefDer Urfa şube Başkanı olarak onunla çok çalıştım  seçim çalışmalarında Urfa’nın dar sokaklarında. Bu çalışmalar ileride benim siyasi çalışmalarımda bana hep rehber oldu. Staj gördüm o önceki siyasi çalışmalarda. 

    O, dinamik ve natıkası iyi ve  saniyesi güzel bir insan idi.  Hasan Kürkçüoğlu ağabey bizim için bir kıymetti. Onun üstün çalışmaları gün geçtikçe daha iyi takdir edilecektir Urfa’da .

      Hasan Kürkçüoğlu uzun zamandır hasta  yatıyordu. Bugün emr i Hak vaki oldu ve o da ölümsüzlük kervanına  katıldı. Ruhun şad olsun. Yolu açık olsun. Kabri  nurlarla dolsun. Bizden de önden giden  o yiğit mana erlerine vasıl olunca selam söyle. Yarın bizlerde mutlaka geleceğiz sıra ile  sizin  yanlarınıza.  Rabbim bu dünyada yaptığınız güzel işleri yazsın emel defterinize. İyi kadrolar iyi eserler bıraktı bu alemde yurdun her yanında. O günler bir sevda idi. 

     Ne güzel günlerdi o günler ve o siyasi çalışmalar?. Ne güzel dostluklar,  fedakarlık ve vefa vardı o zamanlar.?  Herkes birbirine o iyi makamları daha layık görürdü. “  Sen buna benden daha layıksın!” derdi nefsinden üstün tutarak dava arkadaşını. Biri birinin ayaklarını kaydırmazdı iki günlük makam için. Bunu bizzat müşahede ederek dün yaşadım bu uzun ömrümde. Hala gözlerimin önündedir o  gece toplantılarında yeni makamlara  atanacak insanların biri birilerine nasıl  yerlerini önerdiklerin. Tam bir delikanlılık idi  bu yapılanlar.  Ya şimdi! 

    O, iyi insanlar bugün birer birer  iyi atlara binerek dörtnala gidiyorlar o iyi diyarlara.  . Hasan Kürkçüoğlu da iyi bir isim bırakarak bu alemden revan oldu ahirete.  Sonsuzluk kervanına o da katılarak göçtü  bugün bu dünyadan . Her canlı bu şerbeti içecektir mutlaka birgün. İşte Hasan Kürkçüoğlu da içti bu şerbeti bugün. O,  Urfa’nın yiğit bir evladı idi. Pehlivan yapılı ve o kadarda mütevazı bir kişiliğe sahip idi. Onunla siyasi maceralarımız çoktu. Ölüm bugün ağzımızın  tadını kaçırdı. Çok üzüldüm onun vefatını duyunca. Ölüm inkar  edilmez gerçek. Diriliş için ölmek gerek. Selam olsun ruhu diri olan erlere. Selam sonsuzluk kervanına katılara. 

     Başta  kederli evlatlarına , kıymetli ailesine ve onu seven tüm Milli Görüş camiasına Yüce Allah’tan  sabırlar diliyorum. 

        İnnalilahi ve inna ileyhi raciün"



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024