Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   15 Ocak 2021 - 10:04

KOYUNCU'dan çarpık yapılaşma tepkisi

Büyüt
Küçült
KOYUNCUdan çarpık yapılaşma
Ceylanpınar İyi Parti İlçe Başkanı Ömer KOYUNCU "Ceylanpınar'da genel olarak imar konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var."

İlçe içine baktığımız zaman maalesef çok çirkin ve çarpık bir yapılaşma olduğunu görüyoruz.  Genel olarak ve Özellikle 15 Temmuz Mahallesine imar konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var. Sokak aralarına ,caddelere baktığımız zaman maalesef çok çirkin ve çarpık bir yapılaşma olduğunu görüyoruz.

- Bu denetimsiz ve gelişi güzel yapılan yapılardan kaynaklı olarak yolar ve caddeler köstebek yuvasına dönmüş,yaya veya araçla bu yollarda rahatça hareket etmek çok zorlaşmış durumda.

- Yapılan yapılarda temeller düzgün yapılmamakta,bodrum katlar yapılmamakta,sitelerde otopark ve yeşil alan ya yok yada yeterince alan verilmemekte,her siteye toplanma alanı ve sığınak düşünülmemektedir. Bu maddelerin zorunlu olarak yapılması gerekirken bunlar göz önünde bulundurulmamaktadır. Takdir edersiniz ki Komşumuz Resulayn’da gerçekleşen çatışmalarda kimse sığınaklara gidip kendini tehlikelerden koruyamamaktaydı. Yapılan yapılarda büyük bir eksiklik olarak görülmektedir.

Bu kadar eksiğe rağmen satıştaki ev  fiyatları ve kiralar  anormal derecede fahiş durumda. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımız bu rakamlarla asla ev sahibi olamayacakları gibi kiralamakta da oldukça zorlanacaklardır. Konut satışlarının ve kiraların makul rakamlara çekilmesi elzem olmuştur. Yatırım yapan,yapmayı düşünen tüm yatırımcılarımıza asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımızı da düşünmeleri gerektiğini hatılatırım.

Bu eksikliklere dikkat çekerken yapılan yatırımlara karşı olmadığımızı ,ilçemize yapılan her türlü yatırımın kıymetli ve değerli olduğunu belirtiriz. Belediye ve yatırımı üstlenen değerli yatırımcıların vatandaşlarımızın refahı,güvenini asla göz ardı etmemelerini ,hizmet üretirken de insanlarımızın vebalini es geçmemeleri gerektiğinin altını çiziyoruz.

Eğer burada düzenli bir yapılaşma olsaydı tahmin ediyorum Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi olabilirdi. Ama biz kendi ellerimizle burayı katletmişiz. Dolayısıyla belediyelerimizin bu konuda çok duyarlı davranması gerekiyor.

KOYUNCU, Bundan sonra yapılacak imar planlarında belediyeden ricam halkımızın çağdaş bir ortamda yaşaması için gerekli olan her türlü sosyal donatılarını da içine koyarak ona göre planlamalar yapılmasıdır.

KOYUNCU bunun, ilçemizin Ülkedeki diğer ilçeler ortalamasına çekilmesi için ilave yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Diğer taraftan kamu binalarındaki yetersizlikleri biliyoruz. Spor tesisleri ile ilgili de talepler var. Onlar da mutlaka değerlendirilmelidir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024