Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Ãœye GiriÅŸi - Ãœye Ol
Kategori : ÅžANLIURFA
Haberin Tarihi :   05 AÄŸustos 2023 - 09:57

UÇAK SEFERLERİNİN AZALTILMASINA BİR TEPKİ DE ŞANLIURFA İŞ DÜNYASINDAN!

Büyüt
Küçült
UÇAK SEFERLERİNİN AZALTILMASINA BİR TEPKİ DE ŞANLIURFA İŞ
Şanlıurfa’da son zamanlarda yaşanan uçak seferlerinin azaltılması kent gündemindeki yerini korurken seferlerin azaltılmasına bir tepki de Şanlıurfa iş dünyasından geldi.

Son günlerde kademeli olarak düÅŸürülen Åžanlıurfa uçuÅŸ seferleriyle ilgili tepkiler sürüyor. Åžanlıurfa GAP Havalimanında uçak sefer sayılarının azaltılması yaÅŸanan bu problemin çözümü için Åžanlıurfa Ä°ÅŸ Dünyası Temsilcileri, Åžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÅžUTSO) bir araya gelerek bir Basın Açıklaması gerçekleÅŸtirdi.

GerçekleÅŸtirilen Basın Açıklamasında uçak, sefer ve ulaşım konusunda yaÅŸanan maÄŸduriyetlere dikkat çekildi. Açıklamayı yapan ÅžUTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim Åžunları kaydetti:

” Konumuz, hepimizin mustarip olduÄŸu ve maÄŸduriyet yaÅŸadığı Åžanlıurfa'daki Uçak Seferlerinin Azaltılmasıdır. Malumunuz olduÄŸu üzere, Haziran ayında 49 olan haftalık toplam uçuÅŸ sefer sayıları temmuz ayında 37’ye düÅŸürülmüÅŸtür. Alınan bu kararın, ÅŸehrimizin ekonomik, sosyal, turizm ve iÅŸ dünyasındaki potansiyelini olumsuz etkileyeceÄŸi aÅŸikardır. Åžehrimizin uçak seferlerinin azaltılması turist sayısını düÅŸürecek ve ilgili tüm sektörler için ciddi bir daralmayı da beraberinde getirecektir. Turizmin can damarı olan ulaşım noktasında yaÅŸanan bu olumsuz geliÅŸmeler, ÅŸehrimizin turizm ve iÅŸ dünyası ekseninde geliÅŸmesine büyük darbe vurmaktadır. Åžanlıurfa'nın 2 buçuk milyonluk nüfusu, hızla büyüyen ekonomisi, daha sık ve düzenli uçuÅŸ seferlerini gerektirirken, maalesef uçak seferlerindeki azalma göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, misafirperver insanları ve benzersiz doÄŸal güzellikleriyle Türkiye'nin kadim ÅŸehirlerinden biri olan ve aynı zamanda 2023 Dünya Ä°slam BirliÄŸi Turizm BaÅŸkenti unvanı sahibi Åžanlıurfa için uçak seferleri tekrardan artırılmalıdır. Ayrıca; Åžanlıurfa-Ankara akÅŸam seferleriyle Åžanlıurfa-Ä°zmir sefer sayılarının artırılması, Åžanlıurfa-Antalya seferleriyle Almanya’da yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın yoÄŸun talebi üzerine Åžanlıurfa’dan Almanya’ya direkt seferlerin düzenlenmesi en büyük beklentimizdir. Bu minvalde, uçak seferlerinin artırılması, hem yerli - yabancı turistlerin ÅŸehrimizi daha kolay ve hızlı bir ÅŸekilde ziyaret etmelerini saÄŸlayacak, hem turizm gelirlerimizi hem de iÅŸ dünyası yatırımlarını artıracaktır. Ayrıca, iÅŸ dünyasının geliÅŸimine katkı saÄŸlayacak ve yatırımcıların ÅŸehrimize olan ilgisini artıracaktır. Åžanlıurfa'nın güzellikleriyle iÅŸ dünyasındaki potansiyelini dünyaya daha geniÅŸ bir perspektiften sunabilmek ve ÅŸehrimizin kalkınmasına destek olmak hepimizin görevidir. Bu konuda tüm ilgilileri duyarlı olmaya ve yaÅŸanan sorunun çözümü için iÅŸ birliÄŸi yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

GerçekleÅŸen Basın Açıklamasına, ÅžUTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim, Meclis BaÅŸkanı Serhat KaradaÄŸ, Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa TaÅŸ, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Önkol, Meclis Üyeleri Serhat Gerger, Salih KırboÄŸa, Ä°brahim Halil Arıcı, Halil SavaÅŸ, M.YaÅŸar Bozkurt, Mustafa Sonekinci, ÅžUSÄ°AD BaÅŸkanı M.Korkut Polat, TMMOB Ä°l Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikret Çakır, Ziraat Mühendisleri Odası Åžube BaÅŸkanı Mustafa Yılmaz, Mimarlar Odası Åžube BaÅŸkanı Deniz Demir, ÅžUTUDER BaÅŸkanı Cihat Gürüz, Evren Sanayi Kooperatifi BaÅŸkanı Mustafa Arslan TÜRSAB Ä°l Temsilcisi Ali Canbek ile sektör temsilcileri katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024