Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   09 Şubat 2021 - 18:40

Üniversite Hastanesi Devlet Hastaneleri İle Birleşiyor...

Büyüt
Küçült
Üniversite Hastanesi Devlet Hastaneleri İle
Harran Üniversitesi bünyesinde yapımı devam eden Tıp Fakültesi Hastanesi’nin diğer hastanelerle birleşimini öngören Sağlık Bakanlığı ve Harran Üniversitesi arasındaki protokol, Vali İzzettin Küçük ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından imzalandı. 30 Aralık 2014

30 Aralık 2014 tarihli haberden;

Harran Üniversitesi bünyesinde yapımı devam eden Tıp Fakültesi Hastanesi’nin diğer hastanelerle birleşimini öngören Sağlık Bakanlığı ve Harran Üniversitesi arasındaki protokol, Vali İzzettin Küçük ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından imzalandı. ŞValilik makamında yapılan imza törenine Sağlık Bakanlığını temsilen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. M.Cihan Ekmen, Harran Üniversitesini temsilen ise Rektör Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu katıldı. Sağlık tesislerinin birlikte kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkında hazırlanan ve 4 yıl geçerli olacak afilasyon protokolü ile yapımı süren hastanenin bir an önce bitirilerek, hizmete açılması hedefleniyor.
Tamamlanacak olan hastaneye ulaşım konusunda raylı sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla görüşeceklerini de sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük, “Bu hastanenin açılmasıyla günlük 3-4 bin hasta sirkülasyonunun olmasını bekliyoruz. Bu insanların güvenli bir şekilde gidiş gelişi daha çok raylı sistemle olur. Bu hususu Ulaştırma Bakanımız gelince kendilerine arz edeceğiz” diye konuştu.

Küçük, hastanenin 3-4 ay gibi kısa zamanda hizmete açılacağı da müjdeledi. Rektör Mutlu ise üniversiteye ve bölgeye yakışan bir şekilde ortak çalışma gerçekleştireceklerini ifade etti. Mutlu, şöyle konuştu;

“Hastanemizin devri üniversitemiz ve Şanlıurfa’mız için önemli bir çığır olacaktır. İyi ve faydalı bir iş yaptık. Geçen günlerde Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Cihan Ekmen geldiğinde akademisyenlerimizle bir toplantı yapıp, geçişin faydalarını konuşmuştuk. Bu ortak kullanım bir sinerji oluşturacak ve Şanlıurfa halkına nitelikli sağlık hizmeti olarak yansıyacaktır Bundan sonra çok daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Hastanemizde görev yapacak olan değerli hocalarımız ve uzman hekimlerimizle birlikte tüm sağlık çalışanlarının ortak paydası ilin sağlık hizmet kalitesini artırmak olacaktır. Şanlıurfa halkı sağlık hizmetleri noktasında sürekli yeniliklerle buluşacak ve hak ettiği sağlık hizmetlerini ziyadesiyle alacaktır. Şanlıurfa kendi bölgesinde sağlık kenti olmaya aday bir il konuma gelecektir. İnsan yaşamı için hayati önem arz eden bu yatırımların ilimiz halkına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Mutlu, Osmanbey Yerleşkesi içerisinde yapımı süren hastanenin 2015 yılının Mart ayı sonunda hizmete gireceğini, servislerin ise yıl içerisinde peyderpey hizmete açılacağını ifade etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024