Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2021 - 13:06

Üniversite ile ilgili şehirdeki otopark, salon ve yurt için yerden söz etmişsiniz.

Büyüt
Küçült
Üniversite ile ilgili şehirdeki otopark, salon ve yurt için yerden söz
Güzel yazılarınızla Şanlıurfa'dan bilmediğim haberler yanında yapılan işler hakkında bilgi sahibi oluyorum teşekkür ederim.

Aziz Bey iyi akşamlar

Güzel yazılarınızla Şanlıurfa'dan bilmediğim haberler yanında yapılan işler hakkında bilgi sahibi oluyorum teşekkür ederim. 

Son gönderdiğin yazı da üniversite ilgili şehirdeki otopark, salon ve yurt için yerden söz etmişsiniz. Benim zamanımda atıl ve üniversite mülkiyetinde olan bu yere benim dönemimden önceki rektör belediye ile sözde anlaşılarak otopark belediye yapacak üniversite gelirin yarısını verecek anlaşma yapılmıştı. Rektörlük görevi devir alınca bu yeri yapalım dediğimde belediye üniversiteye verecek kar payını dörte birini teklif etti. Biz kabul etmedik kendi imkanlarımızla yağmurlama sistemi olan ilk otopark yaptırdık. Asıl söylemek istediğim projede şu andaki giriş çıkış olan yer giriş arkadaki garaj gibi yerden ( şuanda ne olduğunu bilmiyorum) çıkış olacaktı. Ama ordaki arsa sahipleri (biri vakıf idi ) ve belediye arasında anlaşmazlık sonucu yol açılmadı. Üsteki salon toplantılar ve öğretim üyelerinin şehire indiğinde oturabilecekleri bir yer olması amacı ile yapıldı. Tabi evlenmek isteyenlere özellikle üniversite çalışanları ve yakınları için indirim olma kararı sağlandı. Birde tandaki bina halen sıkıntı olduğu için kız yurt binası yaptık kazanç beklentimiz olmadan çalıştırdık ve öğrencilerde memnun idi. Otogar ve salondan elde edilen gelirler üniversitedeki fakir öğrenciler burs ve diğer işlerde kullandık. Yani geliri şahısa değil üniversiteye kayıtlı bir şekilde kalıyordu. Şimdi ne oldu bilemiyorum. Ayrıca şair nabi kampüsü dediğimiz eski makina fabrikasında iki blok da kız yurduna çevirdik çünkü büyük ihtiyaçtı. 

Birde Gaziantep i Şanlıurfa ile kıyas yapmışsınız bende size son olarak kıyas  yaparsam Gaziantep te 2 devlet 2 özel olmak üzere 4 üniversite var, bizde 1 üniversite var. Halbuki aynı nüfüs aynı milletvekiline sahibiz. Neden bizde ihtisaslaşmış bir üniversite olmasın. Ben görevde iken eski rektörleri 22 yılında davet etmiş o zaman canlı tayında ikinci bir üniversite kurulması gerektiğini söylemişlerdi. O zamanki rektörlerin tv de yaptıkları toplantı kayıtlarında görülebilir. 

Bunları belki bir kısmını biliyorsunuz dur Ama eksik kalmasın diye yazdım. İşlerinizde muvaffakiyetler dilerim. Selamlar



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024