Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2023 - 11:23

Vali Ayhan "Her daim var ol Şanlıurfa’m"

Büyüt
Küçült
Vali Ayhan Her daim var ol
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan "Urfa’mızın ‘’Şanlı’’ unvanını alışının 39. yıl dönümünde, bu gurur dolu güne bir kez daha erişmiş olmanın haklı onurunu “Şanlıurfa” olarak hep birlikte yaşıyoruz"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan;Urfa’mızın ‘’Şanlı’’ unvanını alışının 39. yıl dönümünde, bu gurur dolu güne bir kez daha erişmiş olmanın haklı onurunu “Şanlıurfa” olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Dünyada var olan her bir milletin kendi tarihinde önemli bir dönüm noktası vardır. Bu aziz topraklarda, makus talihimizin gidişatının yön değiştirdiği dönem de Kurtuluş Savaşı yılları olmuştur. Yurdumuz dört bir tarafta düşman kuvvetlerinin işgali ile sarmalanmışken, Urfa’mızda da bu durum farklı değildi. Şehrimizde İngilizlerin ve Fransızların işgaliyle başlayan bu talihsiz süreçte; şanlı milletimizin azim ve kararı ile düşmanlar mağlup edilmiş, mutlak zafer ise tüm mücadelelerin sonucunda bizim olmuştur.

Kahraman ecdadımız için vatan aşkı; bir çınar gibi köklenmiş tarihimiz boyunca her zaman, her şeyden önce geldi. Binlerce yıldır olduğu gibi kurtuluş yıllarında da toprağımızı savunma arzusu ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’On İkiler’’ olarak adlandırılan gruba gönderdiği telgrafla şanlı mücadelemizin temelleri atılmıştır. Oluşturulan Kuvâ-yi Milliye ordusuyla, canlarını siper ederek düşman kuvvetlerini şehrimizden temizleyen Urfa halkı; zorbalığa ve sömürüye hiçbir zaman boyun eğmemiştir.

Şanlı ecdadımızın bu azimkâr mücadelesine karşı vefa borcumuzu ödeyebilmek adına, aradan geçen yıllardan sonra Urfa Milletvekili Sayın Osman Doğan ve 17 arkadaşı TBMM’ye bir teklif sundu. Sayın Doğan ve arkadaşlarının sunduğu bu teklif, 12 Haziran 1984’te kabul edilip yasalaştı. 22 Haziran 1984’te, yani 39 yıl önce bugün, 18439 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak Urfa’nın adı, şanlı direnişimizden ilham alarak Şanlıurfa oldu. Şehrimizin bu unvanı almasında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Topraklarımızın her bir karışı uğruna gözünü kırpmadan can vermeye hazır bir milletin evlatları olarak, şehrimizi her alanda geliştirmeye, büyütmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz. Zorlu mücadelelerle kazandığımız cumhuriyetimizin 100. yılına eriştiğimiz Türkiye Yüzyılı’nda, her alanda ilerlemeye ve ecdadımıza yakışır bir nesil olmak için çabalamaya devam edeceğiz.

Bu duygu düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, topraklarımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize ise afiyetli bir ömür diliyorum.

Her daim var ol Şanlıurfa’m!



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024