Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : EĞİTİM
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2022 - 10:52

Şanlıurfa Tarım İş Aracıları Eğitimi

Büyüt
Küçült
Şanlıurfa Tarım İş Aracıları
Çalışma Genel Müdürlüğü, UluslararasıÇalışma Örgütü (ILO) ve Pikolo Derneği işbirliğinde yürütülen mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi konulu 3 proje kapsamında 8-11 Şubat 2022 tarihleriarasında Şanlıurfa’da GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde tarım iş aracılarınayönelik eğitim yapıldı ve 121 tarım iş aracısı belgelendirildi.

Çocuk hakları ve çocuk işçiliği, yasal sorumluluklar ve iş sağlığı güvenliğikonularında eğitim verildi.

AB tarafından finanse edilen "Mevsimlik TarımdaÇocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi", Ferrero tarafından finanse edilen "MevsimlikTarımda Fındık Hasadında Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Sona Erdirilmesi"ve CAOBISCO tarafından finanse edilen "Türkiye’deki Mevsimlik FındıkTarımında En Kötü Biçimdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine YönelikKapsamlı Model Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimler ile mevsimlik tarımdaçocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda önemli rolü olan tarım iş aracılarınınfarkındalıklarının artırılması sağlandı.

Üç proje kapsamında, mevsimlik tarımyapılan bölgelerde ve göç veren illerde çocuk işçiliğinin önlenmesi için izlemefaaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Çocuk işçiliğini ortadan kaldırmaya yönelikpolitikaların savunulması amacıyla çocuk ve aile eğitimleri, izleme faaliyetleri veeğitime erişim imkanlarının iyileştirilmesi için toplam 21 ilde çalışmalaryürütülmeye devam ediliyor. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024