Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2024 - 05:44

ABDURAHMAN MÜFİT YETKİN’DE VEDA ETTİ BU ALEME

Büyüt
Küçült
ABDURAHMAN  MÜFİT  YETKİN’DE  VEDA  ETTİ  BU
İbrahim Halil Çelik " Başta kederli ailesine, seven dostlarına , siyasi yol arkadaşlarına Yüce Rabbimden sabırlar dilerim."

İbrahim Halil Çelik "Yıl  1975  idi. Yurtta  boşalan altı İl de Senatörlük seçimleri vardı. Urfa’da da iki Senatörlük için seçimi yapılacaktı.  Milli Selamet Partisinin  Senatör adayı Mehmet Yetkin Hoca idi.  Mehmet Yetkin kibar, bilge , hatır şinas, munis bir zat idi. Şık giyinen bir Urfa beyefendisi idi. Konuşurken kelimeleri  lügattan cımbızla çeker   öyle konuşurdu. Endüstri Meslek Lisesinde Matematik  öğretmeni idi. Öğrencileri arasında sevilen ve sayılan bir öğretmen idi. 

    Milli Selamet Partisi İl Başkanımız Kemal Kayacan ile Merkez ilçe Başkanımız  Remzi Küçük ağabeyler  birlikte Mehmet Yetkin’in aday olmasına  Genel Merkezi ikna etmişlerdi. Kemal Kayacan ağabey sportmen,pehlivan yapılı , yakışıklı , konuşurken tok konuşan ve kendine öz güvenini olan biri idi. Uzun boyuna uygun iri bir baş taşırdı gövdesinin üstünde. Kemal Kayacan iyi bir tüccar idi. Urfa da MAN bayii idi. Beyaz eşya da satar idi. Onun gür sesi etrafı titretirdi. Dükkanlarının bitişiğinde Kitapçı Eyyüp Karakeçili ile tüccar terzi Mehmet Yeşilnacar’ın   dükkanları vardı.   Camcı Celal Fener de  komşu idiler. Remzi Küçük ağabey ise Karameydan Hüseyin Paşa Camii ile Yıldız Meydanın  arasında halı dükkanı bulunan köy ağası , sinir küpü ama , dürüstlük abidesi biri idi. Onun davaya bağlılığı az insanda bulunurdu. Remzi Küçük ağabey de iyi bir tüccar idi. Halı ticareti yapar idi. MSP Anadolunun inançlı insanlarını bir araya getiren yerli milli bir hareket idi. Bizim davamız Hakkın yeryüzünde hakim olma davası idi. 

      Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocam da tamam demişti Mehmet Yetkin hocaya. Adaylar resmen ilan edilmiş  bizlerde hummalı bir siyasi çalışmayı devam ettiriyorduk Parti il merkezinde. Urfa’nın mahallelerini, salon toplantılarını konuşmacı olarak kürsüleri çınlatıyorduk. 

        Öğretmenlerden  Adil Saraç, Mehmet Oymak, Halil Soran, İbrahim Halil Çelik,  Ömer Saatçı, Mehmet Çini , Hayati Baziki, Hüsnü Küçük, Abdülkadir Subaşı ve Salih Beşkardeş ile Mimar  Müslüm Tüysüz ve Mehmet Kayacan gibi gençler olarak  büyük bir gayretle çalışıyorduk dava adına. 

       Milli Selamet Partimizin dışında  şehir merkezinden diğer güçlü aday ise, CHP ‘den Avukat Abdülgani Demirkol idi. 

      Adalet Partisinden de Siverekli Diş Doktoru Hasan Oral ağa idi. Urfada seçim bu üç aday arasında geçiyordu. Biz o zaman dealist genç memurlar olarak siyasetin tam göbeğindeydik. Bu seçim çalışmalarında  Mehmet Yetkin’nin oğlu Abdurahman Müfit Yetkin’i tanıdım. Müfit Yekin   o zaman Eczalık Fakültesinde okuyordu. O da babası gibi sakin , az konuşan biri idi. Uzun boylu yakışıklı temiz bir genç idi. Günlerce birlikte çalıştık. 

       Seçimde sandıklar açılınca  Senatörlerin birini CHP , diğerini de Adalet Partisi kazandı. MSP otuz altı bin rey almamıza rağmen biz kazanamadık. Çok üzülmüştük ! Seçim kaybetmek ne kadar zor imiş meğer?  Hüngür hüngür ağladık kahve köşelerinde seçim neticelerini siyah beyaz televizyondan seyredip  dinlerken. Ne günler idi o günler?  Dava aşkı bizi dağ taş demeden koşturuyordu yollarda. Bu yenilgi bizi bilemişti geleceğe. Umudumuzu yeşertmişti yeniden dirilişimize. 

       O seçim sonuçları emek veren bizleri çok  daha iyi çalışmak gerekirmiş kanaatına vardırmıştı. . Çok çalışaktık çok ki, başarılı olalım diye. 

       Urfaya seçim çalışmalarına gelen muhterem Necmettin Erbakan Hocam, Balıklıgöl’deki seçim  konuşmasında  halka hitap ederken : “ Muhterem , aziz Urfalı kardeşlerim ! Biz seçimleri kazandırsak hazreti Ömer gibi sırtımızda  evlere un çuvalını taşıyacağız ! “ dediği için mahkemeye verilmişti. Bu konuşmayı şeriat propagandasına sokmuşlardı. O günün baş belası 163 ten dava açılmıştı Erbakan Hocamıza . Bu dava da  yıllarca devam etmişti. Daha sonra benim siyaset sahnesinde Belediye Başkanlığına seçilince Müfit Yetkin ve muhterem babası ile münasebetlerimiz daha da iyi oldu. 

       Abdurrahman Müfit Yetkin Eczacılıkla birlikte ilaç bayiliği ve oto alım satımı  işlerini yapıyor bir taraftan da  modern çiftçilik yapıyordu.  Onunla  dostluğumuz devam etti ta ölümüne dek. Müfit  Yetkin ketum, işini bilir ve kibar bir insan idi. Dostlukları mesafeli ve ölçülü idi. O iyi bir çiftçi olmayı arzu ederdi. Ticaretteki başarısı onu MÜSİAD ‘ın Urfa Başkanlığına taşımıştı  

      Milli Görüşün genç liderlerinden İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  ve arkadaşlarının yeni kurdukları Adalet ve Kalkınma Partisinin Urfa İl Başkanlığına getirilmişti. İlk seçimlerde de Urfadan Milletvekili seçildi. Dostluğumuz hep devam etti onunla . Belediye Başkanı iken ve Milletvekili olarak hep onunla dostluğumuz  çok iyi oldu. Zaten sen kızsan o sana kızmazdı. Yumuşak huyluluğu onun vazgeçilmez bir tavrı oldu. 

      Faruk Bayrak , Mehmet Atilla Maraş ile aynı dönem Urfa’dan seçilmişlerdi. Birgün TBMM  kulisine uğramıştım. Oturmuş kuliste kahve içiyorduk. Yerinde duramayan dost canlısı , Türkiyede yayıncılıkta üstüne kimsenin olmadığı,  çok sevdiğim ; sözünü esirgemeyen,  doğrucu  Davut emsali olan Faruk Bayrak : “ Hacı abe, Togo’dan  Müfit Yetkin  bize  ayakkabı alacak sözü var. Siz de buyurun ! Size de bir çift alsın ! “ dedi. Ben “ teşekkür ederim“ dememe rağmen  ısrarla “ olur mu Müfit bey üzülür siz gelmezseniz? ” deyip durdu . Müfit Yetkin de  buyur edince  mecbur Togo’nun satış mağazasına birlikte gittik. Onlar aldılar Togo’dan  beğendiklerini ve Müfit bey,  bana da beğendiğim kahverengi bir çift kundura aldı. Teşekkürlerimi iletmiştim kendisine. 

       Faruk Bayrak  durur mu?  Başladı Müfit beyle şakalaşmaya. Öyle ki Müfit lal kesilmişti. Hem ayakkabı almıştılar  hem de tariz oklarının hedefinden kurtulamamıştı. Faruk Bayrak damarına basıyordu Müfit’in. O günü hiç unutamuyorum. Rahmetli ile çok gülmüştük çok. 

       Alaettin Çataltaş ile Müfit Yetkin oto alım satımlar da  rakip idiler. Biri Reno ‘nun , diğeri ise Opel’in  bayiydiler. Biri çok konuşkan diğeri ise ağır çekim idi. Onların dostluklarına  halel gelmeden devam ediyordu ticaretleri. Dostlukları sıra gezmelerinde bile devam ediyordu onların . 

       Müfit Yetkinin  Haşimiye Meydanındaki Yetkin Eczahanesini  Necati Satıcı işletiyordu . Hatta çoğu Necati Satıcı’yı Eczahanenin sahibi belirlerdi. Akrabası Necati  Satıcı cana yakın Urfa ‘da iyi  bir esnaf beyefendisiydi. İnsanları kendine gönülden bağlardı. Dili tatlı, sözü bal gibi idi onun. Yıllarca birlikte çalıştı onunla.  Ayrıldığını duyunca çok üzülmüştüm doğrusu. 

        Refah Partisi Urfa İl Başkanımız Şevki Hafız ismiyle maruf Mehmet Altıngöz ağabey evin önünde faili belli , ama faili meçhul bir suikasta uğrayınca  tedavisi için acilen Urfa’dan , Ankara’ya Gazi Hastanesine nakledilmişti.Gazi hastanesinde  Ortopedi  Profesörü  Dr. Haluk Yetkin hemşehrimiz  başarılı bir ameliyatla müdahale etmişlerdi. Hafız ağabey gün gittikçe kendini topluyordu. 

        Erbakan hocanın Başbakanlığı döneminde vuku bulan bu hadiseye herkes şaşmıştı. Ciddi bir takibata rağmen faili bulunamamıştı. Hafız ağabeyin Urfa’dan gelen ziyaretçilerinin  tümünü  eski Refah Partisi İl Başkanımız Halil Soran  Bahçelievlerdeki hanelerinde misafir eylemişlerdi. Orada  Halil Soran’ın kayınbiraderi Abdurahman Müfit Yetkin de misafirlerle ilgilenmiş  o gün ve  ben ona takılmıştım.  Halil Soran’ın cömertliğini her dostu bilirdi. Çok mahzun olmuştuk bu suikastan. Urfa’da bir kumpas kurulmuştu ama Allah’tan Hafız ağabey ölümden kurtulmuştu. 

       Hafız ağabeyin dostluğu tüm dostlukların üstünde idi benim için. Şevki Hafız mert , sözünün eri ve davasına  baş koyacak kadar sadık bir mümin idi. Muhsin Melik’e yapılan suikast ile bir kargaşa çıkarılmak istenmişti huzur adası Urfa’da. Fakat tutmamıştı bu kirli oyun. Hafız ağabey kurtuldu ve uzun yaşadı aramızda. Ben 28 Şubat alçak darbesinden sonra yurtdışında bin yüz gün hicrette kaldım. Döndükten sonra o günlerin geri gelmemesine dua ederek Hafız ağabeyle  şakalaşırdık olanları anarak .   

      Abdurahman Müfit Yetkin hastalığını sakladı biz  dostlarından. Çok üzüldük. Keşke haberimiz olsaydı belki dertleşir derdine derman olmaya çalışırdık   O, kibar bir dostu. Rahatsızlık vermeden aramızdan ayrıldı sessizce ve biz onu uğurladık o dönülmez öte aleme.  Meret hastalık onu kendine getirmeden ayırdı onu bizden. Her canlı bir gün sırası geldiğinde onun ruhu mutlaka gidecek o geldiği ervah alemine. Beden oluştuğu toprak olur. Ama ölümsüz ruh döner asli vatanına. Ölüm ibrete almağa bizler için en büyük derstir. Allah rahmet eylesin,  mekanları cennet olsun. 

       Başta kederli ailesine, seven dostlarına , siyasi yol arkadaşlarına Yüce Rabbimden sabırlar dilerim.

        İnna  Lillahi ve İnna İleyhi Raciün."



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024