Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   19 Şubat 2024 - 07:58

Çelik "Urfa Belediyesinin Güleryüzü : Mehmet Ali Ekren de Göçtü Öte Aleme"

Büyüt
Küçült
Çelik Urfa Belediyesinin Güleryüzü : Mehmet Ali Ekren de Göçtü Öte
İbrahim Halil Çelik " Zabıta Müdüründen güleryüzlü adam olur mu? İnsanlar onu gördüklerinde kendinden birini görmüş olurlardı. O , en girift hadiseler karşısında insanların mutlu olması için mutlu bir şekilde hadiseyi çözerdi. İşte bu güzel adam Urfa Zabıta Müdürü Mehmet Ali Ekren’di."

İbrahim Halil Çelik ;

O,  en olunmaz işlerin içinden alnının akıyla çıkardı . Onu  Harran Kültür ve Folklor Dergisinin yazı ailesi içinde yer olmadan önce de tanırdım. Zira onun kardeşi Ahmet Ekren benim sınıf arkadaşımdı. Babası Aziz Hafız ise, Urfa’nın Zeki Hafız ile birlikte  tanınmış güzel hocalarından idiler. Nüktedan ve insanı hakka teşvik için çalışan hocalardı. Onların o karanlık devirde Urfada hoca olmak gerçekten zor idi. Ceberut bir devirde, camilerin haraç mezat  satıldığı, ev olarak kullanıldıkları ve içinde yün ile yağ satıldığı dönemde idareye karşı yiğit durup çocuklara Kur’anı okutup öğretmek yürek isterdi. İşte Mehmet Ali Ekren böyle yiğit bir babanın gözetimi ve  terbiyesinde yetişmiş  aziz bir Urfalı idi. 

       Onun vefat haberini değerli kardeşim, Belediye Meclis üyem ; yılların eskitemediği Muhtarlar muhtarı İsmail Dağbaşı’ndan  gece aldım. Çok üzüldüm. Benim Belediye Başkanlığım zamanında  yüzümüzü  ak eden bir idareciyi  daha  öte aleme göndermek beni çok hüzünlendirdi.

      Birden aklıma geldi  onunla birlikte  Başkanlığım döneminde Belediyemize hizmet eden dostlarımızdan ondan önce öte aleme gidenler. Rahmetli Adil Ersöz, Mehmet Cambaz, Abdülkadir Subaşı, Mehmet Küçük, Mükremin Kaysı, Dr. Münip Görgün, Dr. Burhan Vural, Mehmet Gerger, Ali Yüksekyayla, Emin Akçiçek,  Hüseyin Coşkun, Bekir Görgün, Ömer Beğenilmiş, Mehmet Tepe, Abdurrahman Canpolat, Ahmet Mermertaş, Mehmet Dartar, Ömer Saatçı ,  İsmail Şekerci , Mahmut Akkafa ve şoförüm Abdullah Çakır  gibi değerli dostlarım birden geçti gözlerimin önünden. Allah rahmet eylesin cümlesine. Onlarla acı tatlı günlerimiz olmuştu birlikte çalıştığımız o yıllarda . Urfa için çalışıp ter dökmüşlerdi cümlesi usanmadan. Hizmette , güzellikte yarışırlardı biri biriyle. Her birinin ayrı ayrı hatırası vardır bende. Onları unutmak mümkün mü? 

      Ah ölüm ah! Bizi hatıralarımızla baş başa bırakan ayrılık.  Yüreklerimizi yakıp, dağlayan ayrılık. Her dostun ayrılışı bir şey koparır yüreğimizden. Seneler geçerde onların acısı geçmez içimizden. Dostlarımız birer birer göçüp gidiyor aramızdan. Onlar ölümsüzlük alemine sefere çıktılar. Biz kaldık tek başımıza garip bu fani dünyada. Sıra bir gün gelecek bize de. Ne mutlu ardından rahmet okutarak giden bu dostlarımıza. 

       İsmail Dağbaşı büyük bir üzüntü içinde idi. Benim Mehmet Ali Ekreni ne kadar çok sevdiğimi ve değer verdiğimi bildiği için hemen bu acı haberi iletti bana. Ardından diğer dostlarım da haber verdiler. Mehmet Ali bizim iyilik meleğimiz idi. O bizim adımıza haberimiz olmadan fakir fukaraya yardım gönderirmiş. Bunu “ Reis gönderdi “ dermiş benim haberim sonradan  olurdu . Dul ve yetimlerin yardımına hep koşardı. Esnafın en iyi dostu idi. Esnafın haksız ve hukuksuzluklarına da asla göz yummazdı. Kasaplardan kaçak kesilmiş etlere el koyarken yakaladıkları  etleri ya yetiştirme yurduna ya da Kur’an kurslarına gönderirdi. 

     Onun hoş sohbet biri olduğuna herkes şahittir. O iyi bir Urfalı ve iyi bir belediyeci idi. Dostunun dostu ve sözünde duran biri idi. Urfa’ da at arabalarını kaldırıp, motorize olduğumuz zamandı. Bu çalışmada emeği en çok geçenlerden balta  Dr. Münip Görgün , Mehmet Oymak, Mehmet Cambaz ve bir de  Mehmet Ali idi.  Aldığımız kararda : At arabalarına el koyduklarımızın yerine hak sahiplerinin her birine Maraş’tan satın aldığımız motorlu çekçekleri taksitle verecektik. Ancak onbeş yaşından küçükler bu motorları  kullanamayacaktı. 

Bir gün Mehmet Ali Ekren ve orta yaşlı hamın ile makama geldi. “ Reis Bek !  Bu kadının bir derdi var.  Ben hal edemedim. Onun için sana geldik” dedi. Dinledim kadını. Eşi vefat etmiş , orta yaşlı dul bir hanım. Kadın konuştu:  “ Benim altı çocuğum var. Beşi kız,  biri erkek.  Bu erkekte ondört yaşında. Eşimden de bize kalan bir at arabası var. Şimdi bunu da oğlum kullanamayacaksa ; ben  kadın halimle ne yapacağım şimdi ?” dedi. Biri birimizin yüzüne baktık. Kadın haklı idi. Çare bulmak bizim görevimizdi . Birden içimden geldi : “  Mehmet Ali,  bunu çözeriz evelAllah.” dedim. “ Aldığımız karadan yaş maddesini ikinci bir kararla kaldırırız bu iş hal olmaz mı? “ deyince Mehmet Ali’nin gözlerinin içi güldü. “ Bacım ben,  sana dememiş miydim , bizim Reis bunu hal eder.” deyip sevinç  içinde telsizini  ve şapkası koltuğunun  altına alarak makam   kapısından hışımla çıktığını  şimdi olmuş gibi hatırlıyorum.  

       O tam bir dert babası idi. Başı ağrıyan bile  ona koşardı. Onunla çok anılarımız vardır. Seçimlerde tatlı ve derinden giden bir denizaltı gibi hareket ederdi. Onun çalışmaları bizim yüzümüzü güldürdü. 

  Mehmet Ali Hacca giderken onun yerine vekâletten İşletme Müdürüm  Mahmut Kaplanı vermiştim. Mahmut Kaplan da  Zabıta Müdürlüğünde tam bir Zaloğlu Rüstem olmuştu.  Bir günde 185 esnafı kapattırmak için encümene getirtmişti.  Onun hacdan dönüşü  bir bayram havası içinde  karşılanmıştı. Esnaf bir o kadar daha sevmişti onu. Şimdilik bu kadar hatıra  yeter. 

     Başta kederli evlatlarına, değerli akrabalarına, Urfa kültür camiasına, seni seven dostlarına ve tüm Şanlıurfa  Belediye Çalışanlarına ; Yüce Rabbimden sabırlar diliyorum. Cümlemiz başı sağ olsun. 

   Allahım rahmet eylesin, kabrin nurlarla dolsun ve mekanın cennet olsun aziz kardeşim benim. 

            İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciün.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024