Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2024 - 12:10

114 HEDEF İMHA EDİLDİ

Büyüt
Küçült
114 HEDEF İMHA
Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

oplantıda basın mensupları ile şu bilgiler paylaşıldı:

114 HEDEF İMHA EDİLDİ

Millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelen tüm tehdit ve tehlikeleri; her türlü arazi ve iklim şartlarında yüreğindeki vatan, bayrak ve millet sevgisiyle sınır ötesinde göğüsleyen kahraman Mehmetçiklerimiz, 12 Ocak’ta Irak’ın kuzeyindeki bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunarak saldırı gerçekleştiren teröristlere geçit vermemiştir.

Hain saldırıda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Menfur saldırı sonrası Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekâtlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, barınak, ikmal malzemeleri, doğal gaz üretim ve petrol tesisleri ile gelir elde etmek için kullanılan tesislerden oluşan toplam 114 hedef başarıyla imha edilmiştir.

81 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan Kahraman Mehmetçik; çatışmalar, ateş destek vasıtaları ve hava harekâtları ile bölgede toplam 81 teröristi etkisiz hâle getirmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir.

Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 768 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.887 silah ve 794 bin 661 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 588 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 850 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir.

Böylece, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil 114’ü son bir haftada olmak üzere 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 396’ya ulaşmıştır.

TERÖRİSTLER İÇİN HER BİR ÇIRPINIŞ, YENİ BİR YOK OLUŞ OLACAKTIR

Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki terör saldırısının ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile Şırnak’a giden Sayın Bakanımız; kahraman şehitlerimiz için düzenlenen uğurlama törenine katılmış, ardından 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığına geçerek Harekât Merkezinde bölgedeki son durum hakkında bilgi almış ve operasyon bölgelerinde yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar vermiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında 13 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı’na katılan Sayın Bakanımız, 16 Ocak’ta da terörle mücadeledeki son durum hakkında TBMM’yi bilgilendirmiştir.

Tehditleri sınırlarımıza dayanmadan kaynağında bertaraf etmeyi öngören savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde yurt içinde bitme noktasına gelen, sınır ötesinde ise ağır kayıplar veren eli kanlı teröristler ülkemiz ve bölgemiz için tehdit olmaktan çıkana kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek; nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa kalıcı olarak imha edilecek, teröristler için her çırpınış, yeni bir yok oluş olacaktır.

SURİYE’DEKİ TACİZ VE SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLİYOR

İstikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanması için çalışmalarımızın devam ettiği Suriye’de de harekât alanlarımızda tesis edilen güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik hain terör örgütünün Suriye uzantısının taciz ve saldırı girişimleri meydana gelmektedir. 

Bu saldırılara da gerekli karşılık misliyle verilmektedir. Nitekim, son bir haftada 27 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 41 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece; 1 Ocak 2023’ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 560’a, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 1.605’e ulaşmıştır.

Bu vesileyle,

20 Ocak 2018’de ülkemizin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu parçalamak, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerini etkisiz hâle getirerek bölge halkını teröristlerin zulmünden kurtarmak ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için Fırat Kalkanı Harekâtı'nda şehit verdiğimiz 72 kahraman silah arkadaşımızın anısına 72 savaş uçağımızın hava taarruzuyla başlayan Zeytin Dalı Harekâtı’nın 6’ncı yıl dönümünde canları pahasına mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

HUDUTLARDA 159 ŞAHIS YAKALANDI

Teknolojik vasıtalarla desteklenmiş fiziki güvenlik tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunan hudutlarımızda;

- Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 159 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 6’sı FETÖ, 4’ü PKK/YPG olmak üzere 10’u terör örgütü mensubudur. 5 bin 138 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

-Böylece, 2024 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 307’ye yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 8 bin 723 olmuştur.

GAZZE İÇİN YARDIM FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye, kritik bölge ve coğrafyalarda getirdiği çözüm önerileri ve istikrara sunduğu katkılarla müzakere süreçlerinin vazgeçilmez bir ülkesidir. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de başta Kıbrıs olmak üzere Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna Hersek, Katar, Somali ve daha birçok coğrafyada başarıyla görev yapmakta; kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek vermeyi sürdürmektedir.

Bu vesileyle Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin var olma mücadelesinin lideri Doktor Fazıl Küçük'ü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı vefatlarının yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Öte yandan; İsrail’in, Gazze’de uluslararası hukuku hiçe sayması ve toplu cezalandırma yolunu tercih etmesi çok ciddi bir endişe kaynağıdır. İsrail saldırılarını sürdürdüğü müddetçe, bölgesel ve küresel barışa yönelik tehditler de artmaktadır.  Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır.

Ülkemizin Gazze’ye yönelik insani yardımları kapsamında ilgili kurumlarla koordineli olarak;

- 11 Ocak’ta bir A400M ve bir C-130 uçağımız ile 11 tondan fazla tıbbi malzeme ve 18 sağlık personeli bölgeye ulaştırılmış; çoğunluğu acil tedaviye ihtiyaç duyan 85 hasta ve 106 refakatçiden oluşan toplam 191 Gazzeli kardeşimiz daha ülkemize getirilmiştir.

- Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 17 uçakla 239 tondan fazla insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiş, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 715 olmuştur.

DENİZKURDU-I TATBİKATI BAŞARIYLA İCRA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin harbe hazırlığının en üst seviyede tutulması maksadıyla ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de aralıksız devam edilmektedir. Bu kapsamda,

Marmara ve Ege Denizi ile Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de 110 su üstü gemisi, 7 denizaltı, 27 uçak, 22 helikopter ve 22 insansız hava aracının görev aldığı DENİZKURDU-I Tatbikatı 7-16 Ocak 2024 tarihleri arasında başarıyla icra edilmiştir. Tatbikatın icra safhasında, 11 Ocak’ta şehit olan kahraman silah arkadaşımız Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Canbulat’ı bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine sabırlar diliyoruz.

22-24 Ocak 2024 tarihleri arasında ise İtalya’da VOLPE BIANCA-2024 Tatbikatı’nın icra edilmesi planlanmaktadır.

Ayrıca;

- 14-20 Ocak 2024 tarihleri arasında Almanya Deniz Kuvvetlerine ait Baden-Württemberg fırkateyni tarafından Mersin’e liman ziyareti gerçekleştirilmektedir.

- Fransa Deniz Kuvvetlerine ait Provence gemisi ise 19-23 Ocak 2024 tarihleri arasında Mersin’e liman ziyareti yapacaktır.

GEMİLER 19 OCAK’TA TÖRENLE HİZMETE GİRECEK

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kapsamlı ve büyük adımların atıldığı yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizin katkısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkinliği ve caydırıcılığı her geçen gün daha da artmaktadır. Bu çerçevede;

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca çeşitli miktarlarda “Orta Menzilli Modern Tanksavar Füzesi-OMTAS” ve “Uzun Mesafe Akustik Sistemi”nin muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin millî ağır torpidosu AKYA, millî seyir füzesi ATMACA ve hava savunma atış kontrol sistemi SAPAN’a ilişkin Savunma Sanayi Başkanlığında düzenlenen toplantı ve imza törenine Sayın Bakanımız tarafından katılım sağlanacaktır.

İSTİF Sınıfı Fırkateyn Projesinin ilk gemisi TCG İSTANBUL fırkateyni, Denizde İkmal ve Muharebe Destek Gemisi TCG DERYA, Lojistik Destek Gemisi TCG ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ ve MARLİN İnsansız Deniz Aracı'nın hizmete giriş töreni 19 Ocak’ta Yalova’da icra edilecektir.

Yine, uzaya çıkan ilk Türk Astronot olarak tarihe geçecek Hava Kuvvetleri personelimiz Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı’yı şimdiden tebrik ediyor ve kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

SÖZLEŞMELİ ER TEMİN BAŞVURULARI BAŞLADI

Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Sözleşmeli Er Temini başvuruları 15 Ocak’ta başlamış olup 4 Şubat’a kadar devam edecektir. Şanlı ordumuzda görev almak isteyen tüm gençlerimizi başvuru yapmaya davet ediyoruz.

Sonuç olarak Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları;

-  Cumhuriyetimizin ikinci asrında,

- Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda,

-  Bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye,

-  Savunma ve güvenliğimiz için var gücüyle çalışmaya devam edecek,

- Ülkemizin her karış toprağını kanı ve canı ile savunan, şan ve şerefle dolduran kahraman ordumuz; al bayrağımıza ve vatanımıza bizim gözümüzle bakmayanları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yok olmaya mahkûm edecektir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024