Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : EKONOMİ
Haberin Tarihi :   22 Mart 2021 - 21:04

Troller,Cumhurbaşkanlığınamı Sızdı?

Büyüt
Küçült
Troller,Cumhurbaşkanlığınamı
Ruşen Demirel "Her şey pazartesi borsa açıldığı zaman belli olacak. Göreceksiniz konvertibl paraların değeri yükselecek.Borsanın da değeri düşecek"

Son haftada 200 baz puan faiz artışı oldu. Bu artış yüzde 25 ile yüzde 200 arasında olabilirdi. Bu karar tamamen merkez bankasının yetkisindedir. Herkes merkez banaksıdaki rezervin eksi 35 milyar dolar olduğu belirtilmektedir. Ancak kamu borçlarımızdan bahsedilmemektedir.  Eksi rezerv ve kamu borcunda dikkate aldığımızda eksi 60 milyar dolar eksi rezervimiz var. Bu durumda merkez bankasının almış olduğu25 ile 200 puanlık baz faiz artışı kararına saygı duymak gerekir. Amerikan merkez bankasının da 25 baz puan artırdığında bilelim.

Bu karar alındıktan sonra borsada çok büyük bir artışın olacağı konvertibl paralarda da çok büyük bir düşüşün olacağı matematiksel bir kuraldır. Yabancı paraların değerinde çok büyük bir düşüş olmasına rağmen borsada bu kadar yüksek bir artışın olmaması enteresan bir durumdur. Akla şu soru geliyor yabancılar belki hazine tahvillerine yönelmiş olabilirler. Beklide bekleme aşamasındalar.

Bana göre yabancılar devlet tahviline yönelmemişlerdir. Bugün itibariyle devlet tahvillerinde çok yüksek faiz olmaması gerekir. Çünkü devletimiz aylar önce faizi düşürmüştü. Dolayısıyla devlet tahvillerindeki faizde düşüktü. Üstelikte devletin elinde o kadar devlet tahvilinin  olduğunu da sanmıyorum.

Gelelim esas konuya; 200 bazlık faiz artışından sonra borsada büyük bir artış beklenirken çok az bir artış oldu. Bu artışta bizim yerlilerin katkılarının olduğu kanaatindeyim.Demek ki yabancılar Türkiye piyasalarına girip girmemesine karar henüz kararını vermemişler.

 200 baz puan Fiyat artışı ve borsada çok az bir oranda yükseliş ve de yabancı paraların değerinde ani değer düşüklüğü olması matematiksel işlemin daha sonuçlanmadığı anlaşılmaktadır.

Bu olaylardan sonra akla şu soru geliyor. Merkez Bankası başkanın görevden alınacağını bilen troller mi bilerek kararını daha vermediler.  Bu troller Türkiye’ye halen güvenmiyorlar mı, yoksa ülkemizi batırmaya mı çalışıyorlar. Demek ki Merkez Başkanının görevden alınacağını bilen bazı kişiler trolleriin adamlarımı.

Her şey pazartesi borsa açıldığı zaman belli olacak. Göreceksiniz konvertibl paraların değeri yükselecek. Borsanın da değeri düşecek. Ruşen Demirel



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024