Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2013 - 14:23

Fransa Mali'de kara harekatı başlattı

Büyüt
Küçült
Fransa Malide kara harekatı

Fransa, Mali'de kara operasyonu başlattı. Fransız Genelkurmay Başkanı Edouard Guillaud, Mali'nin yarısından fazlasını ele geçiren silahlı gruplarla sıcak temas sağlamalarının an meselesi olduğunu açıkladı.

Önce uçaklarla bombaladı...

Fransız zırhlı birlikleri, silahlı grupların ele geçirdiği Diabali kasabası yakınındaki Segou kentine girdi. Diabali, kara birliklerinin hareketinden önce Fransız uçaklarınca bombalandı.

Fransız yetkililer, silahlı grupların halkın arasına karışması yüzünden hava operasyonlarının fazla etkili olamadığını belirtirken, Paris yönetimi, Mali'deki asker sayısını 3 kat artırarak, 2 bin 500'e çıkarma kararı aldı.

On binlerce kişi evsiz kaldı

Mali'deki çatışmalar, onbinlerce kişiyi evsiz bıraktı. Başkent Bamako'ya ulaşanların sayısı 47 bine çıktı. Evini terk eden bir kadın, "Çok zor durumdayız. Silahlı gruplar bizlere saldırdı, kadınlara tecavüz ettiler. Fransızlar bombalayınca, silahlı gruplar, geride çok sayıda ölü ve yaralı bırakarak kaçtılar" dedi.

Malili bir adam ise kendisinin kurtulduğunu, ancak eşi ve kızından haber alamadığını belirtti. Adam, "Onlara ulaşamıyorum. Yanlarına gidebilmek için herşeyi yapmaya hazırım" diyor.

Silahlı grupların elinde bulunan kuzeye giden yollar kapalı olduğundan, bölgeden sağlıklı haber alınamıyor. Kentlerin bombalanması sonucu, çok sayıda sivilin öldüğünden kaygı duyuluyor.

Hollande: "İstikrar sağlanana kadar oradayız"

Operasyonla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Mali'de istikrar yeniden sağlanana kadar askerlerimiz çekilmeyecek" dedi.

Cezayir'in güneyinde doğalgaz sahasına saldırdılar: 20'de fazla yabancı rehin alındı

Bu arada Cezayir'in güneyindeki bir doğal gaz sahasına saldıran Malili silahlı grup, bir güvenlik görevlisi ile yabancıyı öldürdü. Cezayirli yetkililere göre, aralarında Amerikalı, Fransız ve İngilizlerin bulunduğu 20'den fazla yabancı rehin alındı. Silahlı grup ellerinde 41 kişinin olduğunu iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa, Cezayirli yetkililer ile temasta olduklarını açıklarken, İngiliz hükümeti olağanüstü toplanarak atılacak adımları görüştü.

Fransa'da terörist saldırı ihtimaline karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024