Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2013 - 14:22

Ölümle burun buruna

Büyüt
Küçült
Ölümle burun

SOFYA - Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi 8'inci Ulusal Kongresi bugün Sofya'daki Ulusal Kültür Sarayı'nda düzenlendi.Genel Başkan Dr. Ahmed Doğan konuşma yaptığı sırada salonda bulunan bir kişi tabancasını çıkarıp kürsüye çıktı ve Doğan'a ateş etmek istedi. Tabancanın tutukluluk yaptığı için ateş edemeyen saldırgan korumalar tarafından kürsüde yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Bazı partililer ise saldırganı yerde tekmeledi. Saldırganın, Burgaz doğumlu Oktay Hasanov Yenimehmedov olduğu açıklandı. Sofya dördüncü bölge karakoluna götürülen 25 yaşındaki Yenimehmedov'un geçmişte bazı asayiş olaylarına karıştığı belirtildi. Türk Saldırganın, yakalandıktan sonra "Bırakın beni" diye bağırdı.

İŞTE O SALDIRGAN foto galeri

ŞOKE EDEN GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ŞOKE EDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

BTV ve Kanal 3 televizyon kanalları saldırı anını yayınlarken, olay sırasında salonda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak dehşet anlarını değerlendirdi. Öztrak, "Siyasetçinin silahla susturulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" dedi. Öztrak, şunları söyledi:

"Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Dr. Ahmed Doğan konuşmasını yaparken, konuşmasının tam ortasında genç biri koşarak kürsüde yanına yaklaştı, elinde bir silah olduğunu gördük. Silah ile ateş etmeye çalıştı. Tetiğin düştüğünü duydum ama silah ateş almadı. Başkanın korumaları uzaklaştırdı ve yere düşerken de silahı başkana doğru doğrultuyordu. Başkan yara almadan kurtuldu. Bu sevindirici."

Kendisinin de protokol ile ön sırada bulunduğunu belirten Öztrak, şöyle devam etti:

"Ön sırada oturuyordum. Kürsüye 30 metre mesafedeydim. Yani kürsünün sağ karşısında uzak noktadaydık. Benimle birlikte CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de burada. Olay gözlerimiz önünde oldu, son derece önemli. Siyasetçinin silahla susturulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Burada üzücü gelişme, burada bir bölünme var ve maalesef bu bölünmenin el altından sanki desteklendiğini görüyoruz."

Kongreye saat 15.00'e kadar ara verildiğini anlatan Öztrak, "Burada kararlılık herşeyin üstünde. Kongre üyeleri bu saldırıyı protesto etti. Biz kongreyi takip etmeye devam edeceğiz. Ben başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na olaya dair bilgi verdim. Kendisi son derece üzgün, geçmiş olsun açıklaması yaptı" dedi.

AHMET DOĞAN'IN DURUMU İYİ
Hak ve Özgürlük Hareketi'nin (HÖH) 8. Olağan Kongresinde, HÖH lideri Ahmet Doğan'a yönelik silahlı saldırı teşebbüsünün ardından, Doğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kongre salonunda yaşanan paniğin ardından verilen arada konuşan HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ünal Lütfi, Doğan'ın sağlık kontrolünden geçirildiği ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Lütfi, bu tatsız olayın ardından Doğan'ın kendini iyi hissettiğini, ancak bu ortamda konuşmasını sürdürmesinin mümkün olmayacağını bildirdi.

Bulgarca, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan konuşma metninin tüm delegelere dağıtılacağı belirtildi. Lütfi, kongrenin saat 15.00'te devam edeceğini bildirdi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin 23 yıllık lideri Doğan'ın, kongrede yapacağı konuşmada, görevden çekilerek, HÖH genel başkanlığı için Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Mestan'ın adaylığına destek verilmesi çağrısında bulunması bekleniyordu.

BAŞKANLIĞI BIRAKACAKTI
Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin 23 yıllık lideri Doğan'ın, kongrede yapacağı konuşmada, görevden çekilerek, HÖH genel başkanlığı için Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Mestan'ın adaylığına destek verilmesi çağrısında bulunması bekleniyordu.

Saldırı yüzünden ara verilen kongre salonunda arama yapılırken, toplantının, gerekli güvenlik önlemleri alındığında devam edeceği bildirildi. Salon girişine silah tarayıcı cihazlar yerleştirildi.

Bulgaristan'ın en etkili siyasi figürlerinden biri olarak gösterilen Doğan'ın liderliğindeki ÖHÖ, bir önceki koalisyon hükümetinin küçük ortaklarındandı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024