Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2013 - 14:23

Dersim katliamı TRT ekranlarında

Büyüt
Küçült
Dersim katliamı TRT

İSTANBUL- Dersim katliamını ele alan ‘Dersim 1938… Koça Dawî’ (Son Göç) isimli belgesel yarın akşam 22.45’te TRT 6’da ekrana gelecek.

Yetmiş beş yıldır karanlık bir sır olarak kalan Dersim'de yaşananları bütün yönleriyle gözler önüne seren belgesel 7 bölümden oluşuyor.

Muhsin Kızılkaya, Abidin Parıltı ve Firat Cewerî tarafından hazırlanan ve yapımcılığını MAF Prodüksiyon'un üstlendiği belgeselde, Dersim 38'e gelinceye kadar tarihsel süreç içinde Dersim'in geçirdiği bütün evreler anlatılıyor.

Dersim'de, katliamın yaşandığı mekanlarda, döneme tanıklık etmiş, tanıklıkları dinlemiş onlarca mağdurla yapılan röportajlarla zenginleştirilen belgeselde, Hasan Saltık'ın arşivinden alınmış ve bugüne kadar hiçbir belgeselde kullanılmamış dönemin fotoğrafları ve belgeleri ekrana taşınıyor.

Yine Kalan müziğin desteğiyle Dersim'e ait müzik ve ağıtlarla desteklenen belgesel, birçok fikir ve belgeyi ilk defa televizyon ekranlarına taşımış olacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024