Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori :
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2013 - 13:08

Soruyu bil kitabı kazan!

Büyüt
Küçült
Soruyu bil kitabı

Türkiyenin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğru yanıt vermek olacak.

Özcan Yüksekin kitabını kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1inci, 10uncu, 50nci, 100üncü, 200üncü, 250nci, 300üncü, 400üncü, 450nci, 500üncü, 600üncü, 650nci, 700üncü, 800üncü, 850nci, 900üncü, 950nci, 1000inci, 1500üncü, 2000inci, olan okuyucular bizden Kayıp Denizi kazanacak.  

KAYIP DENİZ İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

Kayıp Denizin yazarı Özcan Yüksek hangi derginin yayın yönetmenidir? 

a) Atlas
b) Newsweek
c) Aktüel
d) Blue Jean

CEVABI GÖNDER
 
Bana sorarsan ey bahtı güzel okur;
Aşk arayandır!
Çünkü arayan, aşkını bulunca, asıl o zaman, tek olacağını hissedecektir.
Sevgilisine, Ben senim diyecektir.
Aşk, biz doğarken yitirilmiş ötekini bulmaktır.
Nerede teki yitirilmiş bir pabuç öyküsünü işitirsen, ona kulak ver; çünkü sana, hiçbir fikri zorla dayatmadan, yalnızca gizemler tülünün ardına sakladığı aşkın sırrını fısıldıyordur.
Hem de en önemli sırrını.
Hakikatçi ve Cinistanla Binbir Gece Masallarının peşine düşen Özcan Yüksek, Kayıp Denizle okurları, bizzat masalların içine girmeyi başaran bir kahramanla, Korkut Canla tanıştırıyor. Kahramanı, varoluşun ve aşkın gizemini çözmek için kıtalar, denizler aşıp, ifritlerin, beden değiştiren hortlakların, ürkütücü canavarların diyarlarından geçerken Kayıp Deniz yerkürenin gizli belleği olan masalların özündeki hakikatlere ulaştırıyor bizi.

KİTAPTAN...

Masal, bilgeliğin en yüksek düşüncesi Korkut Can! Bir varmış bir yokmuş! Şöyle ki! Ne yerde ne gökte hem varlığı hem yokluğu kendi içinde barındırmayan bir şey vardır...

Zaman nedir öyleyse peri kızı? Neden yakalanamaz, ele avuca sığmaz ve asla aklımız almaz?

İnsanların tahayyülünde, uzay ve zaman birbirinden kopuktur Korkut Can. Bütün kopuklukların, ayrılıkların en büyüğü, işte bu kopukluktur. İnsan hem uzayı tahayyül ediyor, hem zamanı tahayyül ediyor ve zihninde her ikisini ayrı ayrı bölmelerde saklıyor; ama biz perilerin felsefesinde buradaki hem sözü yoktur. Uzay ve zamanın ayrılığına karşıyız biz. Sen de öyle ol! Hiçbir şeyden ayrı düşme!

YAZAR HAKKINDA

Özcan Yüksek 1963 yılında Kaçkarın eteklerinde doğdu. İstanbul sokaklarında büyüdü. Hukuk Fakültesini bitirdi. Atlas dergisinin yayın yönetmeni, yazarı ve fotoğrafçısıdır. Son yirmi yılını dünyanın enlem ve boylamlarını arşınlamakla geçiren Yüksekin Sessizce Dön, Hakikatçi ve Cinistan isimli kitapları da Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır.

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini şu linkte çıkan pencereye CEVABI GÖNDER yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 21 Ocak Salı günü  http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024