Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : POLİTİKA
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2024 - 12:04

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE ŞANLIURFA İÇİN HAYKIRDI

Büyüt
Küçült
CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE ŞANLIURFA İÇİN
CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, memleketi Şanlıurfa’nın sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde gündem dışı söz alan Tanal, Şanlıurfa’nın sorunlarını işsizlik, istihdam, torpil ve kayırmacılık, mevsimlik tarım işçileri, elektrik, tarımda DEDAŞ, sağlık, ulaşım gibi başlıklar halinde sıraladı.

Tanal, Şanlıurfa’nın hava yolu, kara yolu, demir yolu ulaşımında diğer kentlerin çok gerisinde olduğunu vurguladı. Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan sadece İstanbul ve Ankara’ya direkt uçuş seferinin düzenlendiğini anlatan Tanal, diğer kentlerle kıyaslama yaparak, “Değerli kardeşlerim, bakın, Trabzon büyükşehirdir, nüfusu 824 bindir; Trabzon'dan direkt Adana'ya, Ankara'ya, Gaziantep'e, İstanbul'a ve İzmir'e uçuş var. Şanlıurfa'nın nüfusuna biz baktığımız zaman, Şanlıurfa'nın nüfusu 2 milyon 213 bin, Trabzon'un tam 2 katı. Sadece uçuş nereye var Sayın Başkanım? Ankara ve İstanbul'a var, dikkatinizi çekiyorum. Devam ediyorum, Diyarbakır'ın nüfusu 1 milyon 818 bin. Hava yoluyla uçuş direkt Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'ya, 4 yere uçuş var; Şanlıurfa'nın ise 2 yere var, yine Şanlıurfa'nın nüfusu oradan büyük. Aynı şekilde Van'a bakın, Van'a. Van'ın nüfusu 1 milyon 127 bin; direkt uçuşlar Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'ya; Şanlıurfa'nın nüfusu Van'ın da 2 katı, sadece ve sadece Ankara ve İstanbul'a direkt uçuş var. Hava yoluyla ilgili değerli Ak Parti'li Şanlıurfalı milletvekilleri, sizden istirham ediyorum, şu şehrin hakkını, hukukunu savunun ya!” dedi.

SURUÇ ‘ÖLÜM YOLU’ YAPILMIYOR

Şanlıurfa’nın kara yoluyla ilgili sıkıntılarını da dile getiren Tanal, Arkadaşlar, Ceylanpınar ile Kızıltepe arasında bir yol yok. Geliyoruz Akçakale ile Suruç arasında Suruç'tan itibaren ilk 15 kilometre yok. Geliyoruz Şanlıurfa ile Suruç arasındaki ‘ölüm yolu’ dediğimiz yol, maalesef yapılmıyor. Ak Parti’li Grup Başkanvekilim, Şanlıurfalılar mağdur ama istediğiniz oyları veriyorlar, maalesef yapmıyorlar. Köy yollarını saymıyorum. Yani "köy yolu" dediğimiz mahalle yolları apayrı” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA’YA HIZLI TREN 2053’TE!

İktidarın hızlı tren projesi konusunda Şanlıurfa’ya verdiği sözü tutmadığını belirtirken, kürsüden hızlı tren haritasını gösteren Tanal, AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’a dönerek, “Geçen hafta dedi ki: ‘Efendim, Şanlıurfa'ya müjde, demir yolu geliyor.’ Ya arkadaşlar,

bu, demir yollarının haritası. Demir yollarıyla ilgili haritada ne yapılıyor biliyor musunuz? Şanlıurfa ne zaman planda, projede? Sayın Başkanım, siz de Şanlıurfa Milletvekilisiniz, tam 2053 yılında projeye alınmış, 2053 yılında. Kim öle, kim kala! Şanlıurfalılarla dalga geçiliyor. Yani düşünebiliyor musunuz? Bu, Devlet Demiryollarının 2053 yılı haritası, yani Ak Parti'nin Şanlıurfa'ya 2053 yılında ‘hızlı tren’ dedikleri... Oy döneminde kandırıyorlar, 3-5 oyu almak için maalesef Şanlıurfa kandırılıyor” şeklinde konuştu.

17 KİŞİNİN KATİLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI!

Geçen yılki 6 Şubat Depremlerinin Şanlıurfa’da yol açtığı yıkımı ve 17 vatandaşın hayatını kaybettiği 14-15 Mart’taki sel felaketini hatırlatan Tanal, Şanlıurfa’da afetlere karşı tedbir alınmadığını vurguladı. Tanal, şunları dile getirdi: Sel felaketiyle ilgili AFAD'ın Şanlıurfa için hazırlamış olduğu rapor var. Rapor, sayfa 143'te diyor ki: ‘Efendim, burası taşkın, sel alanıdır; derelerin daraltılmaması lazım, tedbirlerin alınması lazım, üstünün kapatılmaması lazım.’ derken, iş bilmez Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ne kadar olumsuzluk varsa hepsini yapmış, bu AFAD raporunun tam tersini yapmış. O afetten, o selden dolayı ölen kişilere Allah'tan rahmet diliyorum, onların hepsinin katili Büyükşehir Belediye Başkanıdır! Hepsinden de o sorumludur, resen onun hakkında soruşturma açılması lazım.”

GAP, DEDAŞ PARA KAZANSIN DİYE BİTİRİLMİYOR

46 yıl önce temelleri atılan GAP Projesi’nin tamamlanmak istenmediğini savunan Tanal, Şanlıurfalıların özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın insafına terk edildiğini kaydederek, “Gelelim GAP'la ilgili elektrik sorununa. Bakın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının -Güneydoğu Anadolu Projesi- GAP'la ilgili raporu burada. Raporda deniliyor ki sayın vekilim: ‘Eğer bu GAP Projesi biterse Şanlıurfa'nın elektrik sorunu biter.’ DEDAŞ para kazansın diye GAP Projesi’ni Ak Parti iktidarı özellikle bitirmiyor. Onun için tüm Şanlıurfalılara sesleniyorum: Sizden istirham ediyorum, önümüzdeki seçimde Ak Parti'ye oy vermeyin. 22 yıldır artık ve artık değişim şart” dedi.

CHP’NİN ADAYLARINA DESTEK İSTEDİ

CHP’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Yüksek Mühendis Mustafa Koyuncu’nun belirlendiğini hatırlatan Tanal, CHP’nin Şanlıurfa Büyükşehir ve ile belediye başkan adaylarına destek istedi. Tanal, şöyle devam etti: “Eğer Şanlıurfa'nın sorunlarının çözümünü istiyorsanız, eğer Şanlıurfa'nın tüm sorunlarını çözmek istiyorsanız, adaletli bir yönetim istiyorsanız, liyakate uygun yönetim istiyorsanız, eşitlik istiyorsanız, adalet istiyorsanız Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Koyuncu'ya ve ilçe belediye

başkanlarımıza destek vermenizi istirham ediyorum.”

ALİ ŞEKER’E SALDIRIYA TAPİKSİZLİK

CHP 27. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde görevli olduğu Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde, usulsüz oy kullanımına karşı çıktığı için saldırıya uğramasıyla ilgili savcılığın takipsizlik kararı verdiğini kürsüden duyuran Tanal, bu duruma şöyle tepki gösterdi: “Bu istirhamımı da Şanlıurfa'daki emniyet görevlilerine ve Valiye söylüyorum: Bakın, Ali Şeker İstanbul Milletvekilimizdi. Seçimde Karaali köyünde yaralandı, burnu kırıldı ve orada aynı zamanda hastane raporu var. Linç girişimi var, tüm raporları olduğu hâlde cumhuriyet savcılığına şikâyet etti, takipsizlik kararı verdi. Ona itiraz edildi, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Batsın sizin seçiminiz, batsın sizin adil seçiminiz!” diye konuştu. Tanal’ın bu tepkisine CHP sıralarından alkışlarla destek verildi. CHP’li vekil Mahmut Tanal, devamında, “Böyle demokrasi olmaz! Böyle seçim olmaz! O dönem Adalet Bakanı’ydınız (Bekir Bozdağ) ve o bölgenin de vekiliydiniz. Bu soruşturmanın sonucu ne olacak? Yani eğer silahların gölgesinde, linçlerin gölgesinde seçim olacaksa bunun adı ‘adil seçim’ değil, bunun adı kimin gücü kime yeterse! Şanlıurfa'da bunun artık yıkılıp atılmasını istiyorum, sizden istirham ediyorum. Yani bu tüm Türkiye'nin sorunudur. Burada ben size de sataştım, siz Adalet Bakanı’ydınız. Bizim orada milletvekilimizin burnu kırıldı, yaralandı, bunun da sorumlusu sizsiniz o dönemin Adalet Bakanı olarak. Yani sizden istirham ediyorum: Burada biz adaleti herkese istiyoruz. Gücü gücü yetene olması, bu demokratik bir sistemin adı olmaz Değerli Başkanım.”





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024