Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Kategori : POLİTİKA
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2024 - 10:30

CHP’Lİ TANAL’DAN “BİZ YOKSAK DOĞALGAZ YOK” DİYEN ERDOĞAN’A TEPKİ!

Büyüt
Küçült
CHP’Lİ TANAL’DAN “BİZ YOKSAK DOĞALGAZ YOK” DİYEN ERDOĞAN’A
CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Ordu’da mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediye seçimlerini kastederek sarfettiği “Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok” sözlere sert tepki gösterdi.

Erdoğan’ın oy için halkı hizmetten yoksun bırakmakla tehdit ettiğini, demokratik seçim ilkelerini ihlal ettiğini belirten Erdoğan, “Demokratik seçim ilkelerinin hepsinin ihlal edilmesi, Yüce Divan’da yargılama sebebi olur” dedi.

SEÇİMİ DE İPTAL ETSİNLER!

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Göreve başlarken yaptığı “tarafsızlık yemini”ni yok sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy için halkı “hizmetten yoksun bırakmakla” tehdit etmeye devam ediyor.

Ordu ilinde mitingde konuşan Erdoğan, "Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi açık konuşuyorum, doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok” deyiverdi!

Erdoğan, aldığı kararlardan dolayı Anayasa Mahkemesi’nden rahatsız, Danıştay’dan rahatsız.

AKP’ye, Cumhur İttifakı’na oy vermeyen vatandaşlardan rahatsız.

Vatandaşlarımız, şehrine hizmet getirmeme tehditlerine, şantajlarına boyun eğer mi sandın Sayın Erdoğan?

Erdoğan’ın adaletli, eşit ve adil seçim ilkelerini ihlal etmesi nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) da göreve davet ediyoruz.

Hiç kimsenin Cumhurbaşkanlığı makamının arkasına sığınarak suç işleme özgürlüğü yoktur.

Cumhurbaşkanı sıfatını kullanan Erdoğan’ın söylemleri, ayrıştırmaya, ötekileştirmeye, düşmanlaştırmaya yöneliktir. Erdoğan, seçimin objektif, eşit, adil ve demokratik ilkelere uygun şekilde yapılmasını engelleyecek tarzda açıklamalar yaparak kamuoyunu etkilemektedir.

Anayasa’yı yok sayan, Danıştay’ı yok sayan Erdoğan, YSK’yı da yok sayar. O zaman hepsini toptan kaldırın, seçimi de iptal etsinler!

Göstermelik seçim, bu ülkeye en büyük kötülük olur. Hukuk güvenliğinin kalmadığının göstergesi olur. Bunu dış dünyaya anlatmamız imkansızdır. Demokratik seçim ilkelerinin hepsinin ihlal edilmesi, Yüce Divan’da yargılama sebebi olur.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Son Yorumlar
Jocelyne peiffer
PLEASE HELP street cats
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Dobra Dobra Haber Gerçek Haberin Kaynağı | https://www.dobradobrahaber.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024